NFL-kausiennakko 2019: AFC West on Chiefsin ja Chargersin kisa

AFC West

AFC West divisioonassa odotetaan Chiefsin ja Chargersin osalta todella suuria Broncosin ja Raidersin jäädessä ainakin hieman näiden kahden varjoon.

NFL-kausiennakko 2019: AFC West

1. Kansas City Chiefs (2018: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Kareem Hunt, Eric Berry, Justin Houston, Dee Ford, Mitch Morse

Merkittävimmät saapujat: Frank Clark, Carlos Hyde, Tyrann Mathieu

Mainos alkaa:

Kansas City Chiefs oli viime kauden sensaatiojoukkue, kun Patrick Mahomesin johdattama hyökkäys teki kentällä mitä halusi. Puolustuksen laahaaminenkaan ei haitannut menoa, mutta vielä jäätiin yhtä voittoa vaille Super Bowl -esiintymisen. Tulevaa kautta varten Chiefs teki loppujen lopuksi melko paljon uudistuksia mentaliteetilla ”nyt mennään päätyyn”.

Puolustuksen puolella uudistukset lähtevät liikkeelle koordinaattorin vaihdosta. Päävalmentaja Andy Reidin kanssa Philadelphiassa aikanaan työskennellyt Steve Spagnuolo ottaa Bob Suttonin roolin haltuun. Pelaajien puolella tapahtui paljon, josta tärkeimpinä nostoina Dee Ford treidattiin pois ja samalla Chiefs-ikoni Eric Berry laitettiin pihalle Justin Houstonin kanssa. Tilalle tuodut Tyrann Mathieu sekä Frank Clark pyrkivät parantamaan yhtä NFL:n heikoimmista puolustuksista.

Hyökkäyksen puolella meno onkin sitten aivan toisella tasolla. Travis Kelce on NFL-tekstien lempisanalla kuvattuna ”arguably” paras TE koko sarjassa. Tyreek Hill on edelleen kokoonpanossa, vaikka olikin inhottavan lapsen pahoinpitely-skandaalin keskellä offseasonilla. Hillin tueksi joukkue toivoo Sammy Watkinsilta ehjää kautta.

Juoksuosastolla tapahtui iso käänne jo viime kaudella, kun Kareem Hunt laitettiin pihalle esiin nousseen naisen pahoinpitelyvideon takia. Huntin tasoista kaveria ei ole tarjolla, mutta Damien Williams kantoi kuitenkin vastuuta jo viime kaudella. Nyt Williams saa kaverikseen veteraani Carlos Hyden, joka tuo mukavasti syvyyttä RB-positioon.

Hyökkäyksen linjassa saattaa piillä Chiefsillä hienoinen ongelma. Mitch Morse on nyt jatkanut matkaa, joten aloittavaksi sentteriksi nousee Austin Reiter, mikä on eittämättä askel taaksepäin. Linjan laidoilla pelaavat Mitchell Schwartz ja Eric Fisher pelasivat kuitenkin loistavan kauden, joten valtavaa hätää ei ole. Linjan keskeltä tarvitaan riittävän hyvä suoritus, jossa auttaa loukkaantumisestaan parantunut Laurent Duvarney-Tardif.

Kokonaisuutena Chiefsilla on siis edelleen tekemistä puolustuksensa kanssa, mutta joukkue on joka tapauksessa ottanut askeleen eteenpäin. Hyökkäyksen jatkaessa Mahomesin johdolla edes lähes samalla tasolla kuin viime kaudella, on Chiefs AFC West divisioonan ykkönen myös 2019.

2. Los Angeles Chargers (2018: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Tyrell Williams, Antonio Gates

Merkittävimmät saapujat: Thomas Davis, Jeremy Tillery

Los Angeles Chargers pelasi erinomaisen kauden ja eteni playoffeissakin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Joukkue ei offseasonilla kovin kummoisesti ole muuttunut ja hyvää sopiikin odottaa myös tulevalta kaudelta.  Nyt jo yhdeksännen lapsensa saanut veteraani QB Philip Rivers lähtee johdattamaan joukkojaan kohti playoffeja.

Tyrell Williamsin poistuminen on merkittävin muutos hyökkäyksessä eikä hänelle ihan suoranaista korvaaja ole olemassa. Sukunimikaima Mike Williams ottanee kuitenkin todella suuren roolin Chargersin heittohyökkäyksessä ja viime kauden missanneesta Hunter Henrysta sopii myös odottaa suuria. Tästä porukasta suurin vastuu on kuitenkin Riversin ykköstarget Keenan Allenilla, joka on tiettyjen tahojen mielestä NFL:n aliarvostetuin laitahyökkääjä.

Juoksuhyökkäyksen puolella Chargersilla on mukava tandemi uutta sopimustaan jumpanneessa Melvin Gordonissa ja Austin Ekelerissa. Hyökkäyksen linjassa lepää kuitenkin Chargersin heikkous, mikä näkyi myös viime kaudella. Uutena nimenä Forrest Lamp saatetaan vihdoin nähdä loukkaantumisten jälkeen linjassa, mutta kokonaisuus jää kuitenkin laihaksi.

Puolustuksen puolella Chargers on todella kovalla tasolla, vaikka Derwin Jamesin loukkaantuminen onkin ikävä uutinen. Joukkueen pass rush sekä takakenttä ovat liigan parhaimmistoa, mutta juoksupuolustuksesta löytyy sitten tämän porukan heikkous. Uusi mielenkiintoinen nimi on Jeremy Tillery, joka tulee vauhdittamaan entisestään kovaa pass rushia.

Kokonaisuutena Chargersilla on siis hyvä tilanne, joskin pari heikkoutta on myös tunnistettavissa. Mikäli hyökkäyksen linjasta saadaan odotettua parempi tulos irti, voi tämä joukkue mennä pitkällekin. AFC West divisioonassa toiseksi ja villikorttina playoffeihin olisi odotettu suoritus Riversin porukalta.

3. Denver Broncos (2018: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Case Keenum, Bradley Roby, Matt Paradis

Merkittävimmät saapujat: Joe Flacco, Ju’Wuan James, Bryce Callahan, Kareem Jackson, Mike Munchak

Denver Broncos sukelsi viime kaudella vielä syvemmälle kuin 2017, joten oli aika laittaa pakka uusiksi. Päävalmentajaksi valittiin Vic Fangio, hyökkäyksen koordinaattoriksi Rich Scangarello ja Case Keenumin tilalle roudattiin Joe Flacco. Draftissa onnistuttiin hakemalla todella potentiaalinen TE Noah Fant ja hyökkäyksen linjaan monipuolinen Dalton Risner. Toiselta kierrokselta nostettiin tulevaisuuden QB:ksi Drew Lock. Tulevaa siis rakennetaan, mutta tämän kauden osalta odotukset ovat maltilliset.

Broncosin ehkä mielenkiintoisin osa-alue tulee olemaan hyökkäyksen linja. Mike Munchak on hyökkäyksen linjan valmentajana tehnyt todella hyvää jälkeä Pittsburgh Steelersissa ja tuo nyt kykynsä Broncosin käyttöön. Linjassa on sekä hyviä että vähemmän hyviä yksilöitä, mutta Munchakin johdolla tästä voi seurata yllättävän hyvää. Ja mikäli hyökkäyksen linja on loistava, edesauttaa se myös kokenutta Flaccoa onnistumaan.

Juoksuhyökkäyksessä Broncos löysi timantin Philip Lindsayssa, joka takoi viime kaudella hämmästyttävät lukemat varaamattomana pelaajana. Suoritus oli anomalia, mutta hyvän hyökkäyksen linjan takaa kaikki kuitenkin lähtee liikkeelle. Royce Freemania tullaan myös käyttämään, jolloin Denverillä on ihan hyvä RB-tandemi.

Heittohyökkäyksen puolella Broncosilla ei ole mitään kovin ihmeellistä tarjolla. Emmanuel Sanders erottuu todella selkeästi, joten häneltä tarvitaan onnistunut ja ensisijaisesti ehjä kausi. Courtland Sutton pelasi viime kaudella ihan hyvin ja tulee myös olemaan merkittävässä roolissa.

Denverin puolustus oli viime kaudella tilastojen valossa erinomainen, mutta ratkaisevissa tilanteissa se ei päässyt kentältä pois. Erityisesti juoksupuolustuksessa on kehittämisen varaa, mutta Fangion tulon pitäisi parantaa Denverin puolustusta myös tällä osa-alueella.

Kokonaisuutena Denver on joukkue, jota ei sovi jättää pois laskuista. Perinteisesti kautensa hyvin starttaava Broncos lähtee haastamaan Chiefsia ja Chargersia, mutta hyytyy lopulta AFC West divisioonassa kolmanneksi.

4. Oakland Raiders (2018: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Jared Cook, Kelechi Osemele, Marshawn Lynch, Donald Penn, Jordy Nelson

Merkittävimmät saapujat: Antonio Brown, Trent Brown, Vontaze Burfict, Tyrell Williams

Oakland Raidersin viime kausi oli jälleenrakennuksen vaihe numero yksi, jolloin hankittin draft capitalia. Kuluvalla offseasonilla päävalmentaja Jon Gruden teki runsaasti peliliikkeitä rakentaakseen joukkuettaan. Prosessi on vielä kesken, mutta ainakin Raiders on nyt yksi kiinnostavimmista joukkueista koko sarjassa.

Hyökkäyksen puolella Raidersilla on heittopeliin todella hyvät aseet. Antonio Brown naarattiin Steelersistä ja on NFL:n kirkkaimpia tähtiä ja välitön uhka aina kentällä ollessaan. Tyrell Williams tarjoaa merkittävän hyvän toisen kohteen Derek Carrille. Hyökkäyksen linjan osalta Patriotsissa loistanut Trent Brown tuotiin isolla rahalla sisään toiveena suojata Carria paremmin. Kokonaisuutena Raidersin linja on kuitenkin heikommasta päästä.

Juoksuhyökkäyksen osalta Raiders jatkaa elämäänsä ilman kulttihahmo Marshawn Lynchia. Suuria odotetaan ykköskierroksen varaus Josh Jacobsilta, mutta oletattavasti myös Jalen Richard kantaa kortensa kekoon näissä talkoissa Doug Martinin tarjotessa ainakin syvyyttä rosteriin.

Vaikka Raiders teki upeita liikkeitä offseasonilla, olivat ne lähinnä hyökkäyksen tehostamista. Kyllä puolustukseenkin tuotiin paukkuja etenkin draftista, mutta on melko selvää, että puolustus tulee olemaan selkeä heikkous kaikilla merkittävillä osa-alueilla. QB:seen ei oikein saada painetta eikä juoksupuolustus tai takakenttä suju välttämättä sen paremmin. Rookieiden kuten Clelin Ferrelin onnistumista kannattaa kuitenkin seurata, sillä runsaasti uudistunut puolustus voi myös parantaa kauden mittaan.

Kokonaisuutena Raiders on siis vielä toistaiseksi keskeneräinen projekti, jolla on mielenkiintoiset aseet hyökkäyksessä. Raidersilla on kuitenkin aivan liian paljon epävarmuutta, jolloin se tulee jäämään AFC West divisioonan jumboksi.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Lue NFL-kausiennakko 2019 -sarjan muut osat:

AFC Konferenssin muut ennakot

AFC East

AFC North

AFC South

NFC Konferenssin ennakot

NFC East

NFC North

NFC South

NFC West

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!