NFL-kausiennakko 2019: AFC South on mukavasti levällään

NFL-kausiennakko 2019: AFC South on mukavasti levällään

AFC South divisioonassa Colts vaikuttaa vahvimmalta nipulta, mutta Texans, Titans ja Jaguarskin hengittävät todella lähellä niskaan.

NFL-kausiennakko 2019: AFC South

1. Indianapolis Colts (2018: 2.)

Merkittävimmät poistujat: Ryan Grant, Dontrelle Inman

Merkittävimmät saapujat: Devin Funchess, Parris Campbell, Justin Houston, Rock Ya-Sin

PÄIVITYS 25.8.2019: ANDREW LUCKIN ELÄKÖITYMINEN VAIKUTTAA KOKO AFC SOUTH DIVISIOONAN ENNAKKOON. 

Indianapolis Coltsin viime kausi oli hieno tarina 1-5 startista aina playoffien toiselle kierrokselle asti punnertamiseen. Joukkueen mantraksi muodostui ”1-0 every week” ja se kantoi pitkälle. Nyt muutamalla täsmälisäyksellä kauteen lähtevä Colts on AFC South divisioonan ykkössuosikki haastaen jopa paikasta Super Bowliin.

Coltsilla kaikki lähtee luonnollisesti liikkeelle Andrew Luckista, joka teki valtavan hienon comebackin ja painoi 2018 kaudella uran parhaat numerot tauluun istuttuaan kauden 2017 loukkaantumisen takia sivussa. Luckia auttoi toki myös hienosti pelannut hyökkäyksen linja, joka piti Luckin säkityksittä peräti viisi ottelua putkeen viikoilla 6-11.

Heittohyökkäyksen puolella Luckin ykköstarget T.Y. Hilton saa kaverikseen isokokoisen Devin Funchessin sekä todellisen speedsterin Parris Campbellissa. Coltsilla onkin mielenkiintoinen WR-kolmikko, etenkin jos Funchessista saadaan kaikki potentiaali irti. Juoksun puolella puolestaan Marlon Mack väläytteli viime kaudella latoen muutamassa ottelussa todella komeat jaardimäärät ja on varmasti uhka myös tulevalla kaudella.

Puolustuksen puolelle Colts sai mukavasti tehoa, kun Chiefs vapautti Justin Houstonin. Kahden vuoden sopimuksella saapunut veteraani tulee auttamaan Coltsia erityisesti pass rushissa, jossa Coltsilla myös kehittämisen varaa on.

Erityisesti Colts pumppasi puolustukseensa paukkuja draftista, sillä peräti seitsemän pelaajaa kahdeksesta varatusta pelaajasta olivat puolustuksen pelaajia. Uusista kavereista erityisesti Rock Ya-Sinin odotetaan ottavan roolia Coltsin muuten hieman heikommalla takakentällä.

Kokonaisuutena Coltsilla on siis oikeilla paikoilla asiat erittäin hyvin: QB on eliittiä, hyökkäyksen linja on liigan parhaimpia ja heikkouksiakin vahvistettiin sopivasti uhraamatta silti liikoja. Paljon viime kauden pelaajia palauttanut Colts on valmiimpi kuin 2018 ja tulee voittamaan AFC South divisioonan lähtien sen myötä matkalle kohti Super Bowlia.

2. Houston Texans (2018: 1.)

Merkittävimmät poistujat: Tyrann Mathieu, Kareem Jackson, Christian Covington

Merkittävimmät saapujat: Bradley Roby, Tashaun Gipson, Tytus Howard

Houston Texansin viime kausi oli 0-3 starttia seuranneen yhdeksän ottelun voittoputken tähdittämä seos, joka päätettiin playoffeihin mallilla one and done häviämällä rumasti edellä ennakoidulle Coltsille. Nyt joukkue toivoo erityisesti hyökkäyksen linjan sekä puolustuksen takakentän vahvistumisen siivittävän Texansin jälleen playoffeihin.

Deshaun Watson säkitettiin viime kaudella 62 kertaa, mikä on NFL:n eniten. Tuon asian on pakko muuttua, mikäli Texans mielii menestystä pidemmälle playoffeissa. Draftissa Eagles vei Andre Dillardin Houstonin nenän edestä, mikä ”pakotti” Texansin varaamaan Tytus Howardin turhankin korkealla. Se, oliko varaus turhan korkea, paljastuu vasta kun näemme Howardin heittoblokkauskyvyt NFL:ssä.

Hyökkäyksen linjan lisäksi Houstonin on parannettava heittopuolustusta. Uudistuksia ainakin nähtiin runsaamman puoleisesti, kun muun muassa Tyrann Mathieu ja Kareem Jackson jatkoivat matkaa uusiin seuroihin. Bradley Roby ja Tashaun Gipson ovat uusia vastuunkantajia Texansin heittopuolustuksessa, mutta tämä osasto jää yhä Texansin heikkoudeksi. Pass rush ja juoksupuolustus sen sijaan ovat Texansilla erittäin korkealla tasolla.

Hyökkäyksessä Texansilla on toiveena terve kausi WR-osastolle sekä paremmin blokkaava linja. DeAndre Hopkins ja Will Fuller ovat erinomainen kaksikko, jota Keke Coutee täydentää slot-receiverin roolissa. Juoksuhyökkäyksessä Lamar Miller on edelleen vahvuus, joskin hänkin kaipaa myös luonnollisesti apuja hyökkäyksen linjalta.

Kokonaisuutena Texans on ainakin yrittänyt parantaa heikkouksiaan ja on samalla pitänyt kiinni vahvuuksistaan. Texans on tässä porukassa potentiaalinen ykkönen, mutta jää lopulta Coltsin taakse AFC South divisioonassa toiseksi. Playoffeihin villikorttina olisi odotettu suoritusta Texans-miehistöltä.

3. Tennessee Titans (2018: 3.)

Merkittävimmät poistujat: Josh Kline, Quinton Spain, Derrick Morgan

Merkittävimmät saapujat: Ryan Tannehill, Adam Humphries, Rodger Saffold, Cameron Wake

Rehellisesti sanottuna Tennessee Titans voisi hyvin olla vaikka divisioonan ykkösenä, mutta päätyy tässä ennakossa kuitenkin sijalle kolme. Viime kaudella Titansilta jäivät playoffit väliin, kun kauden viimeinen kohtaaminen win-and-in tilanteessa kääntyi Coltsin hyväksi. Tennesseessä toivotaan tältä kaudelta suuria eikä syyttä, sillä kyseessä on tasaisen vahva porukka.

Marcus Mariota sai ainakin tietyntasoiseksi haastajaksi Miami Dolphinsista saapuneen Ryan Tannehilin. Todellisuus on kuitenkin se, että tämä on Mariotan joukkue, ainakin tämän kauden ajan. Herra nimittäin aloittaa rookiesopimuksensa viimeisen vuoden, joten paljon on pelissä myös uran kannalta.

Mariotaa pitäisi auttaa Titansin ainakin tiettyjen tahojen mielestä vahva hyökkäyksen linja, vaikka viime kausi menikin tältä osastolta penkin alle erityisesti heittosuojauksen suhteen. Uutena tulokkaan Rodger Saffold tuo varmuuttaa linjaan ja todennäköistä onkin, että Derrick Henry (jos vaan pysyy ehjänä) saa pelata taas kuin 2018 kauden loppupuolella nähtiin. Heittohyökkäyksessä Titans kaipaa ehjää kautta Delanie Walkerilta, mutta voi luottaa Corey Davisin kantavan paljon vastuuta.

Puolustuksen puolelle Titans saa kokemusta Cameron Wakesta, mutta pass rush voi silti olla joukkueen heikompi osa-alue. Heittopuolustus sen sijaan on rautaa eikä joukkuen juoksupuolustustakaan voi heikoksi väittää. Jurrel Caseyn tähdittämässä puolustuksen linjassakin on todella paljon potentiaalia ja taitoa.

Kokonaisuutena Tennessee on parempi kuin mitä tämän ennakon rankingista voisi päätellä. Joukkue on poikkeuksellisesti vailla mitään selkeää heikkoutta, joten myös pitkälle pääseminen playoffeissa on mahdollista. Jätämme kuitenkin Titansin AFC South divisioonan kolmannelle sijalle, vaikka se väärin ehkä onkin tehty.

4. Jacksonville Jaguars (2018: 4.)

Merkittävimmät poistujat: Blake Bortles, Malik Jackson, Tashaun Gipson, T.J Yeldon

Merkittävimmät saapujat: Nick Foles, Chris Conley, Josh Allen, Jawaan Taylor

Jacksonville yllätti kaikki vuonna 2017 pelaamalla loistokauden ja järjesti toisen yllätyksen heti seuraavalla kaudella suorittaen komean mahalaskun 5-11 recordiin. Blake Bortles experiment on nyt vihdoin ohi ja uutena kaverina nähdään Super Bowlin Eaglesin paidassa voittanut Nick Foles. Hyvin draftannut Jaguars lähtee hakemaan reilua parannusta tutulla juoksupainoitteisella taktiikalla.

Jaguars on siis ensisijaisesti run first -joukkue, jonka johtotähtenä keikkuva Leonard Fournette oli samalla tasolla koko muun joukkueen kanssa viime kaudella: Nimittäin loukkaantuneena turhan paljon. Sama tarina pätee hyökkäyksen linjaan, kun ainoastaan yksi pelaaja aloitti viikoilla 1 ja 17. Offseasonilla tehtiinkin reilusti liikkeitä asioiden parantamiseksi, joista highlightina Jawaan Taylorin varaaminen. Tuleva näyttää, onko asiat todella paremmin kuin ennen, mutta ennakkoon voidaan odottaa ihan kohtuullisista suorittamista.

Juoksun lisäksi toinen Jaguarsia leimaava seikka on erinomainen puolustus, jossa sekä pass rush että takakenttä ovat aivan liigan parhaimmistoa eikä juoksupuolustuskaan kovin paljoa tässä vertailussa kalpene. Jaguars menetti toki tärkeitä pelaajia, mutta nimimiehet Calais Campbell, Yannick Ngakoue, Jalen Ramsey ja A.J. Bouye ovat nuorempien, hieman nimettömämpien pelaajien iso tuki.

Kokonaisuutena Jaguars ei siis missään nimesssä ole huono, mutta ei Jacksonvillen ylpeys silti pärjää vertailussa tämän divisioonan muihin joukkueisiin. Mikäli kuitenkin puolustus pelaa aivan hillittömällä tasolla ja Foles saa kemiat kohdilleen Jaguars-receivereiden kanssa, voi tässä olla kauden epäonnistunein sijoitusveikkaus. Siitä huolimatta Jaguars jätetään tylysti AFC South divisioonan jumboksi.

COOLBETIN NFL-KOHTEISIIN!

Lue NFL-kausiennakko 2019 -sarjan muut osat:

AFC Konferenssin muut ennakot

AFC East

AFC North

AFC West

NFC Konferenssin ennakot

NFC East

NFC North

NFC South

NFC West

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät päivän kuumimmat vedonlyöntivihjeet lähteistä, josta on löydettävissä jokainen päivä netin parhaat vedonlyöntilähteet koottuna samalle sivulle.

Nyt Pallomeri.netin uusimmat vetovihjeet, kilpailut sekä tietysti tuplaus suoraan puhelimeen WhatsAppin kautta – ja tietenkin ilmaiseksi! Lisätietoa tilauksesta saat TÄÄLTÄ!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut