NFL Game Pass – näin katsot ottelut suorana TV:stä

NFL AFC East Super Bowl
Kuva: Getty Images

NFL Game Pass yleistyy Pohjoismaissa hurjasti kaudella 2022-2023, sillä se on ainut tapa katsoa ottelut suorana lähetyksenä TV:stä.

Aikaisemmin NFL:ää on päässyt seuraamaan suorana lähetyksenä Viaplayn kautta. Yhtiön TV-oikeudet päättyivät kuitenkin viime kauteen, eikä sarja jatkuu enää kaudella 2022-2023 samassa paikassa. Tällä hetkellä mikään yhtiö ei omista amerikkalaisen jalkapallon seuratuimman sarjan oikeuksia ja vaihtoehdot ovat todella vähissä uusiksi paikoiksi. Suomi on markkinana niin pieni NFL:n tv-oikeuksien hintaan nähden, että olisi todella ihme, jos joku yhtiö vielä ehtisi nappaamaan oikeudet ennen kauden alkua itselleen.

Tämä tarkoittaa sitä, että NFL:n oma tuote, eli Game Pass, on ainoa tapa katsoa otteluita suorana lähetyksenä. Kyseessä onkin sitten aivan eri kaliiberin tuote kuin normaalit televisiosta tulevat lähetykset, sillä saat käytännössä kaiken mahdollisen sisällön käsiesi ulottuville.

Näin NFL Game Pass toimii:

NFL Game Passia pystyt käyttämään ihan suoraan nettisivun kautta tai lataamaan sovelluksen esimerkiksi puhelimeesi tai tablettiisi. Tämän jälkeen sinun tarvitsee kirjautua sisään ja valita, minkä tilauksen kolmesta vaihtoehdosta haluat valita.

Ilmaisessa vaihtoehdossa saat käyttöösi jotain valittuja sisältöjä, mutta yhtäkään ottelua et pysty suorana lähetyksenä katsomaan. Sen sijaan Essential-tilaukseen kuuluu NFL RedZone Live, joten pääset sunnuntaisiin seuraamaan kierroksen tapahtumia reaaliajassa. Tämän paketin vuosihinta on 72,99 euroa.

Sitten on vielä jäljellä se pääpaketti, joka kantaa nimeä Pro. Se sisältää kaikki kauden yli 270 ottelua, harjoitusottelu sekä suositun NFL RedZone Liven. Tämän paketin vuosihinta on puolestaan 251,99 euroa.

Game Passin ostaminen on tällä hetkellä ainoa tapa katsoa Suomessa NFL-otteluita, joten vaihtoehdot ovat vähissä. Hinta on tietysti korkea, mutta mikäli olet vähänkin NFL:ää intohimoisesti seuraava penkkiurheilija, niin on sinulle nyt tarjolla vähintäänkin ainutlaatuista sisältöä – ja paljon.