NFL-kausiennakko 2021: NFC West on järisyttävän kova

NFL-kausi NFL-vihjeet Super Bowl

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan viimeisessä osassa ennakoidaan NFC West divisioona, jonka hallitseva voittaja on Seattle Seahawks.

1. San Francisco 49ers

San Francisco 49ersin viime kausi oli katastrofi, kun viikosta toiseen pelaajia tippui sairastuvalle ja näinpä ennen loukkaantumisia kauden suosikkeihin lukeutunut 49ers rysähti 6-10 recordiin. Tuosta ei kuitenkaan kannata välittää pätkääkään tulevaa miettiessä, sillä nyt hype on taas saatu katosta läpi ja Ninersilta odotetaan todella isoja asioita.

Hyökkäyksessä 49ersilla on QB:n paikalla mielenkiintoinen tilanne päällä. Joukkue on aloittamassa Jimmy Garoppololla, mutta taustalla odottaa joukkueen tuleva kasvo Trey Lance, jonka 49ers varasi treidaamalla ylöspäin draftin 3. sijalle. Lancea voidaan jo nyt käyttää myös ajoittain kentällä ja nämä kikkapelit ovat asia, joita monet varmasti odottavat näkevänsä. Muilta osin hyökkäyksessä on vahva linja, mielenkiintoinen keskushyökkääjäkalusto sekä todella vahvat heittokohteet, joista TE George Kittle on usein kantanut suurinta vastuuta.

Puolustuksessa 49ersilla on todella vahva linja, äärimmäisen kovat tukimiehet ja näiden osastojen varjoon jäävä takakenttä. Puolustus on siis täynnä todella kovia nimiä eikä sitä vastaan tule olemaan kenelläkään helppoa. Takakenttä on ehkä se ainoa kompastuskivi varsinkin jos loukkaantumiset alkavat jälleen vaivata.

49ers on hypejoukkueiden hypejoukkue ja tämä ennakko astuu surutta tämän hypejunan kyytiin. Raudanlujan NFC Westin ykköseksi porhaltava Niners lukeutuu playoffeissa ehdottomasti Super Bowl -suosikeihin.

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. Los Angeles Rams

Jos oli edellä olevalla 49ersilla pullat hyvin uunissa, niin sama voidaan sanoa myös Ramsista. Viimeinen sinetti menestysodotuksille saatiin joukkueen hankkiessa Matthew Staffordin QB:ksi ja tällä rosterilla tavoitteena on vain ja ainoastaan paikka Super Bowlissa.

Hyökkäyksessä Ramsilla on todella vahva linja, joka onnistui palaamaan viime kaudella takaisin loistoonsa. Tämän yksikön takana Matthew Staffordilla on loistavat asetelmat jaella palloa erinomaisille laitahyökkääjilleen Robert Woodsille ja Cooper Kuppille. Ehkä hieman toissijaiseen rooliin jäävässä juoksuhyökkäyksessä Darrell Henderson Jr. ja Sony Michel kantavat isoimman vastuun.

Puolustuksessa Rams on isojen nimien varassa, mutta ne nimet ovatkin sitten järisyttävän kovia. Linjassa Aaron Donald on edelleen liigan paras pelaaja ja takakentällä Jalen Ramsay oman pelipaikkansa parhaimmistoa. Ramsilla on kuitenkin iso haaste tukimiesosastolla, mikä on hyvä huomioida muuten niin korkeiden odotusten puolustuksen osalta.

Kokonaisuutena Rams lukeutuu liigan kärkijoukkueisiin. Stafford voi hyvin olla se viimeinen palanen, minkä myötä joukkueen hyökkäys tulee kauden mittaan loistamaan. Puolustuksen tähtipelivoima asettaa myös tämän osaston odotukset korkealle. Hieman 49ersin perässä tuleva Rams asettuu NFC West divisioonassa toiseksi ollen hyvin vahva suosikki nappaamaan villikorttipaikan.

3. Seattle Seahawks

Seattlen alkukausi ja Russel Wilsonin laulatus toivat joukkueelle todella hyvää tulosta, mutta playoffeissa tie nousi heti ensimmäisessä ottelussa pystyyn. Nyt joukkue lähtee todella kovaan divisioonaansa haastajana, mutta lukeutuu edelleen ehdottomasti kovan luokan joukkueeksi.

Hyökkäyksessä Wilsonin ja Tyler Locketin sekä D.K. Metcalfin rummutus ovat edelleen vastustajille uhka numero yksi. Juoksun puolelle joukkue saattaa myös haluta antaa enemmän palloa, mutta jokainen kerta kun Wilsonia ei käytetä, on eittämättä huono ajatus. Näinpä balanssin hakeminen tuleekin olemaan mielenkiintoinen seurattava asia Seahawksin pelissä. Hyökkäyksen linja asettuu keskikastiin, mutta voi myös petrata kauden mittaan.

Puolustuksessa Seattlella on kehnomman puoleinen linja, todella kovat tukimiehet ja heikompi takakenttä, joskin sieltä löytyy joka paikan höylä Jamaal Adams, joka oli myös joukkueen paras heittoryntääjä, mutta joka ei kuitenkaan ole niin hyvä heittopuolustuksessa. Linja osalta voidaan puolestaan todeta, että liikaa on nuorten pelaajien varassa. Vahva tukimiesosasto kannattelee kuitenkin pitkälle, eikä Seattlen puolustus välttämättä ole niin heikko kuin synkimmissä ennusteissa arvioidaan.

Kokonaisuutena Seattle vaikuttaa joukkueelta, jonka otteluissa tehdään paljon pisteitä. Niinpä jos Seattle onnistuu altavastaajana taistelemaan viimeiselle vartille tasaisissa asetelmissa, on Wilsonin aika jälleen loistaa. Tällä kertaa tasaiset matsit kääntyvät kuitenkin myös vastustajille ja niinpä Seattlen kohtaloksi jää NFC West divisioonan kolmas sija.

4. Arizona Cardinals

Heittämällä NFL:n paras divisioonajumboksi ennakoitava Cardinals joutuu todella kovan divisioonansa takia viimeiseksi, mutta lukeutuu ehdottomasti positiiviseen tulokseen potentiaalia omaaviin joukkueisiin. Kausi voi kuitenkin tuottaa pettymyksen odotuksiin nähden, jotka ovat Cardinalsin kohdalla jo melko korkeat.

Hyökkäyksessä Arizona on todella vahva heittopelissä ja heikompi juoksupelissä. Tämä näkyy myös hyökkäyksen linjassa, joka on ansioitunut heittosuojauksessa ja kehnompi juoksun blokkaamisessa. Kyler Murrayn ja kumppaneiden osalta tämä tarkoittaa sitä, että palloa heitetään ja paljon, mikä taas tekee DeAndre Hopkinsin kaudesta ennakkoon erityisen jaardirikkaan.

Puolustuksessa Cardinals on heikko takakentällä, mikä avaa vastustajille mahdollisuuden laulattaa samaan tahtiin jaardeja kuin mitä Cardinals pystyy omassa hyökkäyksessään tekemään. Paljon potentiaalia omaava tukimiesosasto voi ottaa askeleen eteenpäin ja olla joukkueen vahvuus, mutta todisteet kovasta tasosta ovat vielä toistaiseksi antaneet odottaa itseään. Linjassa Cardinalsilla on hyvä ja varsin mielenkiintoista tulee olla seurata J.J. Wattin suorituksia tulevalla kaudella.

Kokonaisuutena Cardinals siis elää ja kuolee heitosta. Jos puolustus saa heittoryntäyksestä todellisen aseen, voi se siivittää joukkueen puolustusta paremmaksi kuin nyt ennakoidaan. NFC Westissä taso on edellä kuitenkin liian kova ja jumbosijaan on tyytyminen Kliff Kingsburyn miehistöllä, mikä voi tarkoittaa muutoksia valmennuksessa jo ensi kaudeksi.