NFL-kausiennakko 2021: NFC South menee Tampa Bayhin

NFL AFC East
Kuva: Getty Images

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan kuudennessa osassa ennakoidaan NFC South -divisioona, josta Tom Bradyn Buccaneers on hallitseva Super Bowl -voittaja.

1. Tampa Bay Buccaneers

Viime kaudella Super Bowlin voittanut Buccaneers uhosi kauden päätteeksi tuovansa kaikki pelaajat takaisin ja nyt kauden kynnyksellä voidaan todeta, että näin toden totta tehtiin. Tampan rosterin taso on käsittämättömän korkea ja joukkueella voi tulevan kauden päätteeksi olla jälleen käyttöä avocado tequilalle. Matka kohti Super Bowlia aloitetaan NFC Southin selkeänä ykkössuosikkina.

Hyökkäyksessä Tampalla on nimimiehiä vaikka muille jakaa. 44-vuotias Tom Brady näyttää edelleen pitkää nenää ikääntymisen rajoituksilla ja saa jälleen jakaa palloa todella kovan tason heittokohteille liigan parhaisiin luettavan hyökkäyksen linjan takaa. Jos jotain heikkoutta täytyy väkisin kaivaa, niin juoksupelissä Tampalla on matalammat odotukset, mutta se ei paljon menoa tule haittamaan.

Mainos alkaa

Puolustuksessa tilanne näyttää yhtä ruusuiselta kuin hyökkäyksessä. Niin linja, tukimiehet kuin takakenttäkin ovat selkeitä vahvuuksia. Vastustajan QB:hen saadaan luotua painetta ja niin juoksua kuin heittoakin puolustetaan onnistuneesti. Tähtipelivoimaa on tarjolla erityisesti Lavonte Davidissa, joka oli Super Bowlissa loistava Travis Kelcea vastaan, mutta nimimiehiä löytyy pitkin rosteria myös puolustuksessa.

Kokonaisuutena Tampa on loistava joukkue ja odotuksena ei voi olla muuta kuin uusinta Super Bowlista ja kenties se on jälleen Chiefs, joka on siellä vastassa. NFC Southin voitosta kaikki kuitenkin alkaa ja sen toteutuminen on Bucsin kohdalla erittäin todennäköistä

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. New Orleans Saints

New Orleans Saints törmäsi viime kauden playoffeissa edellä ennakoituun Bucsiin, mikä oli samalla Drew Breesin kunnioitettavan uran viimeinen ottelu. Tampa yhteydet löytyvät myös tulevasta, kun Saints on uuden äärellä aloittaessaan kautensa pelinrakentajanaan Buccaneersia aiemmin edustaneen Jameis Winstonin johdolla.

Hyökkäyksen puolella Saints pystyy luottamaan kahteen asiaan: Hyökkäyksen linjaan ja keskushyökkääjä Alvin Kamaraan. Tämän jälkeen asiat mutkistuvat huomattavasti, koska Winston on itsessään jo kysymysmerkki, mutta niin ovat myös hänen heittokohteensa. Kenties kovasta kehuja kerännyt Marquez Callaway on vastaus näihin kysymyksiin.

Puolustuksessa Saintsilla on asiat ihan hyvällä mallilla. Sen linjasta lähti toki tärkeä palanen Trey Hendricksonissa, mutta olettavasti tämä yksikkö pystyy kuitenkin suorittamaan korkealla tasolla. Linjan takana Demario Davis on ollut loistava ja kantaa ison vastuun. Takakenttä ei ole yhtä kovalla tasolla ja joukkue toivoo Marshon Lattimoren petraavan tasoaan. Franchise tagilla kiinnitetty Marcus Williams on tärkeä pala takakenttää, mutta nähtäväksi jää pystyvätkö muut suorittamaan edes lähes yhtä korkealla tasolla.

Kokonaisuutena Saintsilla on asiat siis ihan hyvin. Sillä ei ole asiaa haastaa Bucsia, mutta toisaalta se on edellä takana olevia joukkueita. Saints asettuu siis NFC Southin toiseksi, mutta kovassa NFC:ssä pudotuspelipaikka voi olla saavuttamattomissa.

3. Atlanta Falcons

Atlanta Falcons on trendannut viimeiset kolme vuotta alaspäin ja viime kausi oli pohjanoteeraus joukkueen voittaessa ainoastaan neljä ottelua. Niinä muutoksia nähtiin erityisesti valmennuksessa, jossa Arthur Smithin astuu päävalmentajan saappaisiin. Uudistusten myötä Falconsilla voisikin olla nyt aika tehdä taas tuloksekkaampi kausi.

Hyökkäyksessä pelaajiston puolella Falcons kokee kaksi isoa muutosta, kun pitkään joukkueen ykköslaitahyökkääjänä nähty Julio Jones siirtyii Tenneseeheen ja draftista tuotiin lupaavaa Kyle Pitts, joka muistuttaa ruumiinrakenteeltaan Juliota. Heittohyökkäykseen Matt Ryan löytänee Pittsistä itselleen uuden aseen, mutta tällä hetkellä kovimmat odotukset ovat Calvin Ridleyssa, joka astuu ykköstargetin saappaisiin. 

Juoksun puolella uutena asiana on puolestaan viime kaudella Panthersissa tilaisuuden saanut Mike Davis ottamassa ykkösmiehen vastuun puntin palautusten erikoismies Cordarelle Pattersonin tukiessa vaihtoehtona. Hyökkäyksen linja Falconsilla on kysymysmerkki, mutta kokonaisuutena hyökkäys on joukkueen vahvuus.

Puolustuksessa Falconsilla on luvassa haasteita linjassaan, vaikka Grady Jarrett tähän yksikköön kuuluukin. Linjan lisäksi erityisesti takakentällä tulee olemaan vaikeat ajat edessä. Falconsin puolustuksen odotukset lupaavatkin isopisteisiä otteluita, sillä nuoren takakentän kanssa tulee olemaan haasteita. Tukimies-osasto on sentään ihan mallillaan, mutta kokonaisuutena tämä puolustus jättää runsaasti toivomisen varaa.

Atlanta on siis ehdottomasti hyökkäys edellä kulkeva joukkue, jonka odotukset laskevat reilusti kehnon puolustuksen myötä. NFC South divisioonassa joukkue voi jäädä jopa jumboksi, mutta asettuu lopulta sijalle kolme.

4. Carolina Panthers

Carolina Panthers lähtee tulevaan kauteen jälleen maltillisin odotuksin, mutta viime kausi osoitti Panthersin pystyvän todella haastaamaan muita. Nyt uudella pelinrakentajalla ja terveellä Christian McCaffreylla kauteen ponnistava Panthers voi ottaa yhden askeleen eteenpäin.

Hyökkäyksessä Panthersilla on todellinen supertähti McCaffreyssa, joka tekee tuhoa niin maata pitkin kuin heittokohteena. Sam Darnold puolestaan tulee aloittavaksi pelinrakentajaksi Jetsissä vietettyjen tappiollisten kausien jälkeen ja omaa edelleen potentiaalia. Heittokohteet joukkueella on kunnossa D.J. Mooren ja Robby Andersonin johdolla. Linja saattaa kuitenkin olla isohko ongelma, mikä rajoittaa hyökkäyksen onnistumismahdollisuuksia.

Puolustuksessa Panthersilla on nuori ja nopea porukka, jonka odotukset ovat vielä maltilliset, mutta tulevaisuus lupaava. Linjan osalta tämä on nähtävissä esimerkiksi Brian Burnsin hienossa tekemisessä viime kaudella. 

Tukimies osastolla Luke Kuechlyn lopettaminen näkyi odotetusti viime kaudella, mutta Denzelle Perrymanin saapuminen tuonee taas uutta pontta tälle osastolle. Takakentälle joukkue on hakenut draftista toiseen nuorta verta ja kokemusta nähdään A.J. Bouyen liittyessä ryhmään.Kokonaisuutena puolustus siis herättää kyllä lupauksia, jotka tulee vain lunastaa tulevalla kaudella.

Panthers voi siis lopulta hyvin porhaltaa vaikka divisioonan toiseksi. Darnold ja kehno hyökkäyksen linja asettavat kuitenkin hyökkäykselle matalat ennakko-odotukset eikä puolustus ole vielä lunastanut potentiaaliaan. Niinpä Panthers asettuu niukasti NFC South divisioonan jumboksi.