NFL-kausiennakko 2021: NFC North jälleen Green Bayhin

NFL AFC East
Kuva: Getty Images

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan seitsemännessä osassa ennakoidaan NFC North divisioona, jonka hallitseva voittaja on Green Bay Packers.

1. Green Bay Packers

Green Bay on nyt kaksi kautta ollut lähellä Super Bowlia, mutta lopulta sillä ei vain ole riittänyt finaalipaikkaan asti. Nyt offseasonin turbulenssin myötä Aaron Rodgers on palannut kenties viimeiselle kaudelleen Packin riveissä. Tuntuma on, että nyt on viimein mahdollisuus voittaa.

Mainos alkaa

Packersin hyökkäys on Rodgersin myötä raudan luja. Hyökkäyksen linja on vahva ja juoksupelissä Aaron Jones on erinomainen ykkösback. Laitahyökkääjissä Davante Adams on liigan ykkösnimen keskusteluissa ja ihan ansaitusti. Hänen takanaan ei toki ole ollut niin hyviä nimiä, mutta kenties Randall Cobbin paluu tuo toivottua taustatukea Adamsille.

Puolustuksessa Packersilla on linjassa tasokkaita nimiä mm. Zadarius Smithissä ja kokonaisuutena linja voidaan laskea Packin eduksi. Sen sijaan tukimiesten osalta samaa ei todellakaan voida sanoa, kun tätä yksikköä vastaan tehtiin varsinkin heittämällä rumaa jälkeä. Takakenttä sitten onkin taas aivan eri tarina, kun Jaire Alexander ja Adrian Amos lukeutuvat pelipaikkansa parhaisiin yksilöihin.

Kokonaisuutena Packers kuuluu liigan kärkijoukkueisiin, mutta sillä on myös kysymysmerkkinsä ja haasteensa. NFC North divisioonan ykkössijalta playoffeihin ponnistava Packers yrittää nyt viimeinen ylittää sen viimeisen esteen ja raivata tiensä Super Bowliin. 

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. Minnesota Vikings

Minnesotan viime kausi oli pettymys eikä sillä ollut playoffeihin asiaa. Erityisesti puolustus tuntui olevan kompastuskivi, mikä johtikin useisiin uudistuksiin tällä puolella palloa. Nyt Vikings haastaa jälleen tosissaan playoff-paikasta.

Hyökkäyksessä Vikings jatkaa Kirk Cousinsin johdolla, jonka tärkeimmät aseet ovat keskushyökkääjä Dalvin Cook, veteraanilaitahyökkääjä Adam Thielen sekä viime kauden sensaatio Justin Jefferson. Hyökkäyksen linja on kuitenkin edelleen heikkous, mutta tännekin on saatu uutta verta mm. draftin kautta Christian Darrisawssa.

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, teki Vikings puolustukseensa runsaasti uudistuksia. Viime kaudella surkeasti esiintyneen linjan osalta tullaan näkemään parannuksia, kun Danielle Hunter ja Michael Pierce palaavat covid op-outeiltaan ja vapailta markkinoilti haettiin uutena nimenä Dalvin Tomlinson. Parannusta viime kauteen on siis melko varmasti luvassa ja reilusti. Tukimiehet Vikingsilla ovat olleet hyviä ja tuleva kausi lupailee myös tänne hyviä asioita. Takakentälle tuotiin myös uusia nimiä kuten Brashaud Breeland ja nimimies Patrick Peterson, joista jälkimmäinen toki seilaa enemmän maineellaan kuin viime kauden näytöillään.

Kokonaisuutena Vikings on hyvä, mutta epäilyksiä herättävä hyökkäyksen linja sekä uudistuneen puolustuksen onnistumismahdollisuudet nostavat epävarmuutta. Paljon on kuitenkin myös hyvää, joten näiltä asemilta joukkue on NFC North divisioonassa toinen taistellen villikorttipaikasta.

3. Chicago Bears

Chicago Bears löysi itsensä viime kaudella playoffeista vahvan alkukautensa turvin. Nyt QB:ta vaihtanut joukkue lähtee tulevaan kauteen kehnolla ennusteella ja todella haastavalla otteluohjelmalla. Toisinto playoffeihin pääsystä on siis vähintäänkin haastava tehtävä.

Joukkueen hyökkäys uskotaan ainakin alkuun Andy Daltonin vastuulle tulokaspelaaja Justin Fieldsin odottaessa vuoroaan. Heittokohteita toki löytyy esimerkiksi Allen Robinson II:sta samalla kun keskushyökkääjä David Montgomery tarjoaa erinomaisen yksilön juoksemaan paljon downeja. Hyökkäyksen linjan osalta on kuitenkin huolenaihetta, mikä asettaa ennakko-odotukset matalammiksi.

Puolustuksessa Chicagolla on vahva linja, jota tähdittää Khalil Mack. Linjan takana Roquan Smith oli viime kaudella loistava, mutta hänen viereltään ei löydy läheskään saman tasoista pelaajaa. Takekenttä Chicagolla asettuu korkeintaa keskikastiin, varsinkin Kyle Fullerin siirryttyä pois Bearsin riveistä. Puolustus on kuitenkin selkeästi keskikastin tai jopa paremman puolella oleva porukka.

Kokonaisuutena Chicago on puolutuksestaan huolimatta lopulta melko matalien odotuksien joukkue. Sillä on kuitenkin sinänsä myös mahdollisuudet menestyä, mutta liian paljon on myös löydettävissä epäselvyyksiä. Näillä puheillta joukkue asettuu NFC North divisioonan kolmanneksi jääden ulos playoffeista.

4. Detroit Lions

Detroit Lions on uudelleenrakennuksen kanssa toimiva joukkue, jolta myös viime kausi meni penkin alle. Nyt joukkue on päästänyt Matthew Staffordin hakemaan menestystä muualta ja tällä ryhmällä aloitetaan uuden alun etsiminen.

Hyökkäyksessä Detroitilla on Staffordin paluupostina saapunut Jared Goff, oman draftinsa ykkösvaraus, josta ei kuitenkaan tullut Ramsille niin sanottua franchise QB:ta. Goffin tärkeimmät palaset hyökkäyksessä ovat keskushyökkääjä D’Andre Swift sekä TE T.J. Hockenson. Laitahyökkääjien osalta Lionsilla on melko nimetön nippu kasassa ja kausi tulee näyttämään mihin tällä porukalla voidaan yltää. Hyökkäyksen linja on kuitenkin laskettava plussaksi, mikä parantaa joukkueen tulevaisuuden mahdollisuuksia merkittävästi.

Puolustuksessa Lions saa Trey Flowersin takaisin linjaansa ja muutenkin viime kaudella pohjamudissa rämpinyt linja voi ponnistaa takaisin keskivertotasolle. Linjan takana asiat ovat kuitenkin heikommalla tasolla, mikä asettaa puolustuksen ennakko-odotukset mataliksi.

Kokonaisuutena Lions siis jälleen rakentaa ja korkeintaan muutaman voiton myötä joukkue asettuu NFC North divisioonan viimeiseksi.