NFL-kausiennakko 2021: NFC East on Cowboysin

NFL AFC East
Kuva: Getty Images

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan viidennessä osassa ennakoidaan NFC East divisioona, jossa Washington Football Team on hallitseva voittaja.

1. Dallas Cowboys

Dallas Cowboysin viime kausi meni Dak Prescottin loukkaantumisen myötä pieleen. Nyt joukkue lähtee NFC Eastin suosikkina ulosmittaamaan potentiaaliaan tavoitteenaan vain ja ainoastaan playoffit.

Hyökkäyksessä Dallasilla on palaset paikallaan. Prescottin johdolla joukkueen heittopeli on todella korkealla tasolla Amari Cooperin sekä CeeDee Lambin kantaessa isoimman vastuun heittojen kiinniottajina. Juoksupelissä Ezekiel Elliot kantaa edelleen ykkösmiehen viittaa, mutta Tony Pollard haastaa hyytymisen merkkejä osoittanutta Zekeä tarjoten hyvän kakkosvaihtoehdon. Hyökkäyksen linja on edelleen joukkueen vahvuus, joten tälle puolen palloa asiat ovat mallillaan.

Puolustus onkin sitten toinen kysymys, sillä sekä Dallasin linja että takakenttä asettavat tummia pilviä joukkueen odotuksien eteen. Kenties kuitenkin tukimiesosastolta saadaan otettua kaikki potentiaali irti. Mielenkiintoinen seurattava nimi onkin Micah Parsons, josta puhutaan liigan parhaana tukimiesprospektina.

Hyökkäyksensä kautta Dallas pystyy pelejä voittamaan ja puolustuksensa kautta niitä häviämään. Kokonaisuus on kuitenkin NFC Eastin paras ja näin ollen joukkue kruunataan NFC Eastin ykköseksi.

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. Washington Football Team

Viime kauden divisioona ykkönen Washington lähtee tulevaan kauteen Ryan Fitzpatrickin johtamalla hyökkäyksellä. Puolustus on kova ja edellytykset haastaa Dallasia divisioonan sisällä on ehdottomasti olemassa.

Hyökkäyksessä Football Team hyötyy hyvästä hyökkäyksen linjastaan, mutta QB positio on sen isoin kysymysmerkki. Fitzillä on kuitenkin heittokohde tarjolla, viime kaudella kovalla tasolla suorittanutTerry McLaurin pyrkii jatkamaan siitä mihin jäi. Samaa voidaan todeta keskushyökkääjä Antonio Gibsonin osalta. Kokonaisuutena hyökkäyksen odotukset ovat kuitenkin maltilliset johtuen erityisesti Fitzistä.

Puolustuksessa Football Teamilla on asiat mallillaan erityisesti todella vahvan linjan kautta. Takakenttä pystyy myös suorittamaan hyvällä tasolla, mutta tukimiesten osalta on vielä epävarmuutta ilmassa. Tulokaspelaaja Jamin Davis saakin heti vastuulleen paljon ja hänestä riippuu todennäköisesti turhankin paljon.

Kokonaisuutena Football Team saa puolustuksen linjansa kautta varsinkin heikompia hyökkäyksen linjoja vastaan valtavan etulyöntiaseman, mikä on aiemminkin siivittänyt joukkuetta voittoihin. QB:sta riippuu totta kai paljon, mutta avaimet hyökkäyksessä onnistumiseen myös löytyy. Näillä puheilla NFC Eastissa joukkue asettuu lopulta toiseksi.

3. New York Giants

New York Giants oli melkein playoff-joukkue 6-10 recordillaan. Se kertoo yhtä paljon niin itse Giantsin kuin NFC Eastinkin tasosta viime kaudella. Useamman kysymysmerkin kautta kauteen lähtevä Giants ei välttämättä nytkään pysty parempaan, mutta joukkueella on myös puolustuksensa kautta mahdollisuus onnistumiseen.

Hyökkäyksessä Giantsin isoin haaste tulee olemaan hyökkäyksen linja, jota pidetään jopa sarjan huonoimpana. Tämän takana toistaiseksi maltillisilla näytöillä seilaava QB Daniel Jones voi olla helisemässä. Keskushyökkääjä Saquon Barkley valtavine takareisineen voi myös kärsiä heikosta linjapelaamisesta, mutta omaa samalla todella korkean potentiaalin. Heittokohteiden puolella Giantsilla on uusi ase Kenny Golladayssa, josta voidaan leipoa Jonesin ykköstarget.

Puolustuksessa Giantsilla on osin hyviä pelaajia, mutta osin myös kysymysmerkkejä. Haasteita tuntuu olevan erityisesti puolustuksen linjan laidoilla sekä tukimiesosaston syvyydessä, mutta toisaalta taas niin takakenttä kuin linjan keskusta ovat korkealla tasolla.

Kokonaisuutena Giants on hyökkäyksen linjansa takia isojen haasteiden äärellä, mutta niin taitopelipaikat kuin puolustus tarjoavat kuitenkin menestyksen avaimia. Voitollinen kausi vaatisi kuitenkin ylisuorittamista suhteessa odotuksiin ja näinpä joukkueen kohtaloksi jää tyytyminen NFC Eastin kolmossijaan.

4. Philadelphia Eagles

Philadelphiassa ollaan ehkä hieman yllättäen todella matalien odotuksien äärellä. Jalen Hurts ei ole se vakuuttavin QB ja joukkueen haasteet puolustuksen takakentällä voivat koitua kohtalokkaiksi. Linjat ovat kuitenkin vahvuus, joten niiden kautta Eagles voi myös muutaman voiton raapia kasaan.

Hyökkäyksessä Eagles ei viime kaudella onnistunut heittopelissä, mutta tulevalla kaudella parannusta voidaan saada tulokaspelaaja DeVonta Smithin myötä. Hurtsin näytöt ovat kuitenkin kevyet, joten nähtäväksi jää mihin heittopeli lopulta yltää. Juoksun puolella Miles Sanders on ykkösvaihtoehto Boston Scottin tukiessa vaihtoehtona. Hyökkäyksen linja puolestaan on selkeä vahvuus, mikäli veteraanit vaan pysyvät terveenä.

Puolustuksen puolella voidaan linjan osalta todeta samaa mitä hyökkäyksessäkin. Tukimies-osasto on kuitenkin heikohko ja varsinkin viime kausi meni tältä porukalta pahasti penkin alle. Samalla tavalla sukelsi myös takakentän tähden Darius Slayn suoritustaso, joskin häneltä sopii odottaa jälleen parempaa tekemistä. Kokonaisuutena puolustus on linjaa lukuunottamatta kuitenkin heikomman puoleinen ja laskee Eaglesin menestysodotuksia.

Kokonaisuutena Eagles voi olla parempi kuin mitä nyt ennakoidaan, mutta samalla on syytä huomioida, ettei tähänastiset näytöt anna joukkueesta parempaakaan kuvaa. Kenties yksi vuosi NFC Eastin pohjalta ponnauttaa Eaglesin takaisin playoff-karkeloihin.

Tsekkaa myös: Kausiennakko 2021: AFC East on toistamiseen Billsin