NFL-kausiennakko 2021: AFC South on Titansin

NFL AFC East
Kuva: Getty Images

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan kolmannessa osassa ennakoidaan AFC South divisioona, jossa Titans on ykkössuosikki.

1. Tennessee Titans

Tennesseessä viime kausi osoitti, että erityisesti joukkueen hyökkäys pystyy siivittämään sen pitkälle. Tie nousi kuitenkin jo ensimmäisellä playoff-kierroksella pystyyn, joten kausi ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta. Tulevaan kauteen joukkue ponnistaa tutuilla eväillä tavoitteenaan divisioonan voitto ja playoff-menestys.

Titansin hyökkäys on joukkueen selkeä vahvuus ja ensi kausi lupaa jälleen hyvää. Hyökkäyksen linja on hyvä ja Ryan Tannehill on saanut uuden todella mielenkiintoisen aseen Julio Jonesista. AJ Brownin toivotaan jatkavan siihen mihin viime kaudella jäätiin ja kuningas Derrick Henry saa todennäköisesti jälleen rouhia maata pitkin järkyttävän määrän jaardeja.

Mainos alkaa

Titansin huolenaiheena on kuitenkin puolustus, joka oli myös viime kaudella joukkueen heikkous. Puolustukseen tuotiin Bud Dupree vauhdittamaan vaisuksi jäänyttä heittoryntäystä, mutta kauhean korkeat odotukset puolustuksen tasolle ei ole. Takakenttä on myös huolenaihe, joskin sielläkin osastolla on uutta miestä niin Janoris Jenkinsissa kuin Caleb Farleyssa.

Kokonaisuutena Tennessee on todella rajun hyökkäyksensä kautta AFC Southin suosikki, mutta playoffeissa sille voi taas tulla noutaja nopeastikin. Yksittäisessä ottelussa Titans tulee kuitenkin omaamaan mahdollisuuden voittoon, joten pitkälle meno on myös mahdollista. Sen joukkue aloittaa AFC Southin voitolla.

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. Indianapolis Colts

Indianapolis Colts oli viime kaudella Philip Riversin johdolla yksi vahvoista porukoista ja playoffien ekalla kierroksella nähty niukka tappio jätti odotukset korkealle ainakin Coltsin omasta mielestä. Nyt Rivers on eläkkeellä, joten on Colts lähti hakemaan Carson Wentzista itselleen uutta QB:ta. Tasavahva joukkue ponnistaakin nyt jälleen uuden QB:n kanssa kohti menestystä.

Coltsilla on yksi etu, jonka moni joukkue haluaisi omata: Loistava hyökkäyksen linja. Tämä mahdollistaa Jonathan Taylorin upean suorittamisen juoksupelissä, mutta saattaa olla myös se avain, jolla Wentzista saadaan uusi taso irti. Coltsin heittokohteet eivät toki välttämättä ole niitä liigan hienoimpia nimiä, mutta edellytykset menestykseen kuitenkin on.

Puolustuksen puolella tasaisuus on myös havaittavissa. Joukkueella on linjassa todella hyvä pelaaja DeForest Bucknerissa, mutta hänen ympärillänsä on vähän kokemattomampaa pelaajaa. Linjan takana taso on kuitenkin korkealla eikä takakenttääkään huonoksi voi syyttää.

Kokonaisuus Coltsin osalta on siis se, että joukkue on tasaisen hyvä, mutta ei hohdokas. Tämä oikeuttaa AFC South divisioonassa toisen sijaan ja mahdollisuus on myös löytää itsensä playoffeista villikorttina.

3. Jacksonville Jaguars

Uusi päävalmentaja Urban Meyer ja valtavan potentiaalin omaava tulokaspelinrakentaja Trevor Lawrence lähtevät tekemään Jacksonvillestä jälleen voittavaa joukkuetta. Tulevalla kaudella edessä on varmasti haasteita, mutta muutama voittokin pitäisi mukaan tarttua.

Jacksonvillellä on ihan mielenkiintoiset aseet hyökkäyksessä ja Lawrence toki tarjoaa valtavan potentiaalin omalla pelipaikallaan. On kuitenkin huomioitava hyökkäyksen linjan matalat ennakko-odotukset, mikä alentaa varsinkin tulokaspelinrakentajan johdattamaa hyökkäystä. Marvin Jones on uusista nimistä selkeästi meritoitunein ja tarjonnee Lawrencen ykköstargetin ainakin tämän ensimmäisenä vuonna James Robinsonin astuessa Travis Etiennen loukkaannuttua viime kauden rooliinsa ykköskeskushyökkääjäksi.

Puolustuksessa Jaguars antaa vastustajille tasoitusta ja erityisiä huolia on niin linjan kuin takakentänkin osalta. Toki takakentälle on tuotu paljon uusia nimiä ja uudelleen rakennettu kokonaisuus voi myös olla parempi kuin mitä ennakoidaan. Puolustusta ei silti voida laskea Jacksonvillelle kuin korkeintaan keskiverto seikaksi.

Kokonaisuutena Jaguars on uudelleenrakentamassa ja vielä odotuksia ei lyödä kovinkaan korkealle. Tulevaisuus näyttää kuitenkin lupaavalta ja Meyerin ja Lawrencen tarina voi vielä kantaa pitkälle. AFC Southissa sijoitus tänä vuonna on kuitenkin kolmas eikä joukkueella ole playoffeihin vielä asiaa.

4. Houston Texans

Houstonissa on pakka todella pahasti levällään ja kyseessä saattaa olla koko liigan heikoin joukkue. Uutta päävalmentajaa ja pelaajaa on tuotu sisään, mutta tällä hetkellä mikään ei ennusta Houstonille menestystä, varsinkaan kun joukkueen pelinrakentaja Deshaun Watson on runsaiden syytöksien kanssa vaikeuksissa.

Hyökkäyksessä Texansin tärkeimmät nimet ovat Brandin Cooks sekä keskuhyökkääjä nelikko Mark Ingram, David Johnson, Philip Lindsay sekä Rex Burkhead. QB:n paikalla Tyrod Taylor on tällä hetkellä starterina Watsonin taistellessa omien huoliensa parissa. Hyökkäyksen linja voi olla ihan ok, mutta hyökkäyksen kokonaisuus näyttää silti kehnomman puoleiselta.

Puolustuksessa Texansilla on tilanne aika lailla yhtä heikko kuin hyökkäyksessä, joskin tukimiesosastolla on ihan hyviä miehiä tarjolla. Linja on kuitenkin erittäin heikko eikä J.J Watt ole enää kantamassa vastuuta heittoryntäyksestä. Takakenttä on myös heikomman puoleinen porukka, joten vaikeat ajat ovat edessä myös puolustuksessa.

Houstonilla on edessään todellinen välivuosi, jonka etuna on joukkueen todennäköinen ykkösvaraus ensivuoden draftiin. AFC Southissa auttamassa jumboksi jäävä Texans tähtääkin jo tulevaisuuteen.

Tsekkaa myös: NFL-kausiennakko 2021: AFC East on toistamiseen Billsin