NFL-kausiennakko 2021: AFC West on Chiefsin heiniä

NFL AFC East
Kuva: Getty Images

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan neljännessä osassa ennakoidaan AFC West divisioona, jossa Kansas City Chiefs jatkaa ykkössuosikkina.

1. Kansas City Chiefs

Chiefs on liigan paras joukkue, vaikka se viime kaudella kaatuikin Super Bowlissa Tampa Bayn käsittelyssä. Kenties juuri tuon tappion myötä tulevaan kauteen joukkue onkin ladannut uutta voimaa hyökkäyksen linjaansa. Divarissaan ja itseasiassa konferensissaan Chiefs on päivän selvä ykkönen.

Mainos alkaa

Chiefsin hyökkäyksellä on tuttu resepti käytössään: Patrick Mahomes loistaa omalla pelipaikallaan Tyreek Hillin ja Travis Kelcen kantaessa valtavan vastuun heittohyökkäyksessä. Heidän takanaan ei toki ole kovinkaan kummoista suorittamista nähty, mutta se selittyy osin myös näiden kahden ylivoimaisuudella. Hyökkäyksen linja on myös tosiaan saanut uutta verta ja sen pitäisi esiintyä joukkueen vahvuutena Clyde Edwards-Helairen johtaessa juoksupeliä.

Chiefsin puolustus ei ole mikään liigan kärkiporukka, mutta sen ei tarvitsekaan olla. Tärkeintä tälle yksikölle on pystyä suojaamaan Chiefsin johtoja ottelussa, mikä taas tarkoittaa heittopuolustuksessa menestymistä. Tähän muottiin Chiefs onkin rakennettu. Linjassa Chiefsilla on myös voimaa, mikä antaa vastustajan QB:lle kiireen tuntua downista toiseen.

Kokonaisuutena Chiefs siis löylyttää vastustajiaan todella kovalla hyökkäyksellään ja huolehtii puolustuksessa tarvittavasta. Liigan ykkösjoukkue ottaa ansaitusti oman divarinsa voiton ja lähtee jälleen kohti NFL:n finaalia eli Super Bowlia.

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. Los Angeles Chargers

Los Angeles Chargers oli viime kaudella heikompi porukka, mutta nyt odotukset on asetettu korkealle. Tyypillisesti tiukkojen pelien tappioista ja loukkaantumisista kärsinyt joukkue omaa jälleen potentiaalin tehdä kovaa tulosta.

Hyökkäyksessä Justin Herbert osoitti viime kaudella, että hän on mies paikallaan ja jatkaa nyt joukkueen aloittavana QB:na. Heittokohteina nähdään tutu nimet Keenan Allen ja Mike Williams, mutta suurimmat odotukset on asetettu keskushyökkääjä Austin Ekeleriin, jolle ollaan rakentamassa samanlaista roolia kuin Saintsissa todella kovaa jälkeä tehneelle Alvin Kamaralle. Hyökkäyksen linjalta odotetaan myös isoa askelta eteenpäin, joten tällä saralla voi olla hienoja juttuja luvassa.

Puolustuksen puolella Chargers on ennakkoon keskitasoa, josta löytyy myös tähtipelaaja Joey Bosa. Linjan takana on myös paljon potentiaalia ja terveenä pysyessään takakentällä on myös laadukkaita pelaajia. Chargers voi siis hyvin asettua myös parempien puolustuksien joukkoon.

Kokonaisuutena joukkue on paljon potentiaalia omaava joukkue, jolla odotukset voivat kuitenkin olla jälleen turhan korkealla suhteessa siihen mitä lopulta kauden päätteeksi nähdään. Chargers on kuitenkin AFC West divisioonan toinen ja yksi potentiaalinen villikortti playoffeihin.

3. Las Vegas Raiders

Raiders oli viime kaudella 8-8 joukkue, jota leimasi ailahtelevuus. Tälle kaudelle Raiders  lähtee vaikeasti ennakoitavana ryhmänä, jolta kuitenkin odotetaan että olisi aika astua toden teolla playoffeihin.

Hyökkäyksessä Raidersilla on Derek Carrin myötä jatkuvasti parantanut QB, jonka tärkeimpänä heittokohteena on ainakin viime kaudella nähty sensaatiomaisen hyvin suorittanut sisempi laitahyökkääjä Darren Waller. Hyökkäyksen linjassa joukkueella on kysymysmerkkejä ja laitahyökkääjien suorittamisesta voidaan todeta, että parempaa odotettiin. Juoksuhyökkäyksessä joukkueella on paperilla hyvän tuntuinen tandemi Josh Jacobsissa ja Kenyan Drakessa.

Puolustus on Raidersin kohdalla ollut heikkoutena eikä tuleva kausi välttämättä lupaa parempaa. Linjassa haasteena on vanha tuttu paineen tuottaminen ja takakentällä on paljon nuoria pelaajia, joiden ennakko-odotukset ovat maltilliset. On vaikea nähdä Raidersin nauttivan erityisen hyvästä puolustuspelaamisesta, joten paljon saattaa jäädä hyökkäyksen varaan.

Raiders voi kuitenkin olla myös paljon parempi, mutta näillä tiedoilla Chargersin kanssa toisesta sijasta taisteleva Raiders jää lopulta kolmanneksi AFC West divisioonassa.

4. Denver Broncos

Denver oli viime kaudella divarin viimeinen ja kolmella tappiolla aloitettu ja kolmella tappiolla päätetty kausi ei tuottanut haluttua tulosta. Muutoksia oli siis luvassa, joista isoimpana pelinrakentajan vaihdos, kun Teddy Bridgewater saapuu johtamaan joukkoja.

Hyökkäys on Denverillä se heikompi osapuoli, vaikkakin voidaan todeta, että Bridgewaterilla on mielenkiintoiset heittokohteet Courtland Suttonissa ja Jerry Jeudyssa. Juoksun puolella Melvin Gordon III uhoaa näyttävänsä kaikille olevansa paras, joten ainakin intoa pitäisi piisata roimasti. Höykkäyksen linjassa on myös potentiaalia, joskin vielä taso ei ole Garett Bollesia lukuunottamatta ollut vielä korkeaa.

Puolustus on kuitenkin se asia, johon Denverissa nojataan. Mielenkiintoinen seurattava seikka on Bradley Chubbin ja Von Millerin saaminen samaan aikaan kentälle, joka voi tuottaa todella kovan paineen vastustajalle. Meno ei kuitenkaan todellakaan hyydy linjaan, vaan sekä tukimiehet ja että takakentän pelaajat ovat todella kova tasoisia tekijöitä. Denverin puolustus lukeutuukin ehdottomasti liigan parhaisiin.

Mikäli Bridgewater saa Denverin hyökkäyksen suorittamaan riittävällä tasolla ja puolustus yltää odotuksiinsa, voi tämä joukkue olla paljon korkeammalla. Hyökkäyksen maltilliset odotukset kuitenkin laskevat ennakkoasetelmissa Broncosin AFC West divisioonan jumboksi.

Tsekkaa myös: NFL-kausiennakko 2021: AFC East on toistamiseen Billsin