NFL-kausiennakko 2021: AFC North menee Brownsille

Super Bowl NFL Carolina Panthers Detroit Lions Cleveland Browns - Pallomeri.net

NFL-kausiennakko 2021 -sarjan toisessa osassa ennakoidaan AFC North divisioona, jossa Browns on yllättäen ykkössuosikkina.

1. Cleveland Browns

Browns on edellisvuosien suorittamisellaan ansainnut maineen joukkueena, joka ei menesty, mutta viime kausi oli selkeä käänne parempaan, kun joukkue nähtiin aina playoffien divarikierroksella asti. Nyt Cleveland lähtee AFC North divisioonan suosikkina tavoittelemaan toista playoff-reissua.

Mainos alkaa

Hyökkäys Brownsilla oli viime kaudella todella hyvä ja samalla nipulla jatketaan myös tulevaan kauteen. Hyökkäyksen linja kuuluu liigan parhaimmistoon ja heittohyökkäyksessä on tutut aseet Odell Beckham Jr., Jarvis Landry ja Austin Hooper, joista jälkimmäisin saanee entistä isomman roolin tulevalla kaudella. Heittohyökkäyksen rinnalla Brownsilla on laittaa kehiin kenties liigan kovin juoksuhyökkäys, jossa Nick Chubb ja Kareem Hunt takovat hurjaa tulosta viikosta toiseen.

Puolustus oli viime kaudella se heikompi osuus ja tätä porukkaa uudistettiin rankalla kädellä, mutta ihan ykköskorin pakistoa ei vielä saatu kasaan. Linjassa on toki nimimiehiä, mutta sen takana on sama huolenaihe kuin viime kaudella eli tukimiesosasto. Kenties draftista tuotu Jeremiah Owusu-Koramoah pystyy ottamaan tällä saralla ison vastuun, mutta kokonaisuus ontuu silti. Takakenttä onkin sitten Brownsin onneksi aivan toinen tarina, sillä ainakin paperilla vapaista agenteista ja draftista kasattu nippu on todella kova.

Browns on siis eittämättä kova nippu ja varsinkin jos uudistunut puolustus on oikeasti iso askel eteenpäin, on jokkue yksi AFC:n kovimmista. Todella kovassa AFC North divisioonassa kärkeen kiilava Browns lähtee playoffeihin tavoitteenaan vain yksi asia: mestaruus.

NFL-kausi 2021-2022 – nappaa 10 € ilmaisveto joka viikko

2. Baltimore Ravens

Baltimoressa on oltu Lamar Jacksonin aikakaudella aina playoffeissa ja viime kaudella joukkue pääsi myös ensimmäiseltä kierrokselta eteenpäin, mutta jotenkin joukkueen osalta tunnelma ei ole yhtä lupaava kuin aiemmin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Ravens edelleen lukeutuisi liigan parempiin joukkueisiin ja sillä on edelleen edellytykset voittaa ottelu kuin ottelu.

Baltimoren hyökkäys on kulkenut juoksu edellä ja erityisesti Jacksonin omat juoksut ovat olleet valtava ase. Harmillisesti J.K. Dobbins missaa tulevan kauden, mikä avaa puolestaan Gus Edwardsille mahdollisuuden kantaa joukkueen juoksuhyökkäystä Jacksonin ohella.

Hyökkäyksen linjassa nähdään uudistuksia Alejandro Villanuevassa sekä Kevin Zeitlerissa. Eväät tällä saralla onnistumiseen on olemassa ja palasten loksahtaessa paikalleen on Baltimoren linja selkeä vahvuus. Heittohyökkäys sen sijaan on ollut liian heppoinen, mutta kenties Hollywood Brownin, Mark Andrewsin ja rookie Rashod Bateman kautta heitostakin saadaan todellinen ase Ravensin arsenaaliin.

Puolustuksen puolella Ravensilla on vahva linja juoksua vastaan, hieman kysymysmerkkinä nähtävä heittoryntäys, keskiverto tukimiesosasto ja todella kova takakenttä. Baltimore pystyy parhaimmillaan ottamaan useampia pallonriistoja ja antamaan tällä hyviä kenttäasemia hyökkäykselleen.

Kokonaisuutena Ravens ei ehkä ole ihan siinä loistossa jossa se pari kautta sitten oli, mutta potentiaalia mennä pitkälle on yhä olemassa. Mikäli hyökkäyksen linja alkaa toimia, puolustus saa vastustajaan painetta ja heittohyökkäys tasapainottaa todella kovaa juoksupeliä, on Ravens varma jatkoon menijä, joka ponnistaa AFC North divisioonassa 2. sijalta villikorttina kohti playoffeja.

3. Pittsburgh Steelers

Pittsburghissa katsotaan edelleen Ben Roethlisberger -korttia ja hyökkäystä on mukautettu ikääntyvälle pelaajalle sopivammaksi. Viime kaudella tämä tuotti AFC Northin voiton, joten toisaalta miksi hylätä toimiva resepti. Pittsburgh trendaa kuitenkin alaspäin ja lähtee haastajana taistelemaan playoff-paikasta.

Pittsburghin hyökkäyksessä on kolme selkeää teemaa tunnistettavissa. Ensimmäisenä tulokaskeskushyökkääjä Najee Harris tulee saamaan runsaasti vastuuta ja tavoitteena on elävöittää viime kaudella pahasti dipannut juoksupeli. Toinen teema on Roethlisbergerin laadukkaat heittokohteet, joista Diontae Johnson, Chase Claypool ja JuJu Smith-Schuster kantavat isoimman vastuun. Kolmas teema on hyökkäyksen linjan kehnous, joka on erittäin poikkeuksellinen haaste Pittsburghissa. Hyökkäyksen kohdalle sopii siis läimäistä kysymysmerkki ja suhtautua varauksella joukkueen potentiaaliin, sillä kehnon linjapelaamisen takaa esimerkiksi Harrisinkin on vaikea onnistua.

Puolustus sen sijaan on joukkueella todella kovaa valuuttaa ja varsinkin puolustuksen linja ansaitsee hehkutuksensa liigan ykkösporukkana. Samalla linjan takana on asiat mallillaan, vaikkakin menetyksiä joukkue kokikin runsaammin tällä osastolla. Pittsburghin puolustukseen on kuitenkin huomattavasti helpompi luottaa kuin hyökkäykseen eikä olisi kovinkaan iso ihme, jos joukkueen napsimat voitot tulisivat juuri puolustuksen kautta.

Steelers on kokonaisuutena edelleen kova nippu, vaikka kysymysmerkkejä on ilmassa. Vähäpisteisten otteluiden kautta joukkue voi kuitenkin raapia tarvittavat voitot kasaan playoffien saavuttamiseksi. AFC North divisioonassa joukkue jää kuitenkin tällä kertaa vasta kolmanneksi.

4. Cincinnati Bengals

Cincinnatissa päästään aloittamaan Joe Burrown toinen kausi ja odotukset joukkueen kohdalle ovat hieman korkeammat kuin viime kaudella. Uutta pelaajaa on tuotu vapailta markkinoilta ja draftista haettiin Burrown vanha pelikaveri JaMarr Chase. Cincinnatista monen varmasti tekeekin mieli sanoa, että se voi olla lopulta yllättävän hyvä.

Cincyllä on hyökkäyksessä mielenkiintoiset aseet. Joe Mixon tähdittää juoksupeliä ja Tee Higgins sekä Tyler Boyd yhdessä Chasen kanssa tarjoavat Burrowlle lupaavat heittokohteet. Hyökkäyksen linja on kuitenkin se heikoin lenkki tässä yhtälössä, vaikka veteraani Riley Reiff ja tulokaspelaaja Jackson Carman uusina niminä nähdäänkin.

Puolustuksessa Bengals ei kuitenkaan yllä hyökkäyksen tasolle. Linjan voidaan sanoa ottaneen askeleen taaksepäin ja tukimiesosasto on yhä todella iso miinusmerkki Bengalsin kokonaisuudessa. Takakenttä sen sijaan on tasaisen hyvä ja sinne joukkue hankki myös uutta verta vapailta markkinoilta. On kuitenkin helppo tunnistaa, ettei Bengalsin puolustus mitenkään kovin vahva ole.

Kokonaisuutena Bengals on kiinnostava alkuvaiheessa oleva jälleenrakennus projekti, joka tarjoaa varmasti kovan vastuksen viikosta toiseen. Puolustuksensa ja hyökkäyksen linjan heikkouksiin kaatuva joukkue joutuu lopulta ponnistamaan ensi kauteen AFC Northin jumbosijalta.

Tsekkaa myös: NFL-kausiennakko 2021: AFC East on toistamiseen Billsin