Järjettömät luvut tulivat julki – Neymar on maksanut PSG:lle lähes puoli miljardia euroa

Ligue 1 Neymar PSG / Pallomeri.net

Neymar on edelleen siirtosummalla mitattuna maailman kallein jalkapalloilija ja siirron kokonaiskulut PSG:lle ovat täysin järjettömät.

Vaikka ökysiirrot ovatkin jalkapallossa lisääntyneet radikaalisti, niin siirtosummilla mitattuna on PSG:n Neymar yhä kaikkien aikojen kallein pelaaja. Neymar siirtyi Barcelonasta PSG:hen kesällä 2017, kun PSG pulitti hänestä mielipuolisen 222 miljoonan euron siirtosumman. Kyseinen lukema oli kirjattu ulosostoklausuulina Neymarin sopimukseen. Sen oli kaiketi tarkoitus olla niin suuri, ettei yksikään seura maailmassa sitä maksaisi, mutta PSG päätti kaivaa kuvetta, joten Barcelona oli tarjouksen edessä voimaton.

222 miljoonaa euroa on jättimäinen rahasumma, mutta espanjalaislehti El Mundo on nyt selvittänyt siirron kokonaiskustannukset. Tutkimuksessa paljastui, että massiivinen siirtosumma on vain osa totuudesta. Lehden haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Neymarin hankinta on maksanut yhteensä 489 228 117 euroa, eli lähes puoli miljardia.

Neymarin ensimmäinen sopimus PSG:n kanssa allekirjoitettiin 3. elokuuta vuonna 2017. Siihen kirjattiin bruttovuosipalkaksi 43 334 400 euroa. Sopimus oli viisivuotinen. Lisäksi sopimukseen liittyi kuudes vuosi optiona ja kun Neymar seurassa jatkaa, niin hänen tililleen kilahti peräti 50 556 117 euroa allekirjoitusbonuksena.

Koska Neymar allekirjoitti toukokuussa vuoteen 2025 ulottuvan jatkosopimuksen, tulee luku vain kasvamaan entisestään, sillä El Mundon mukaan sopimuksen taloudelliset ehdot ovat hyvin samankaltaiset edelliseen sopimukseen nähden.

Tsekkaa myös: Video: Järjetön tilanne Brasilia-Argentiina-pelissä – peli keskeytettiin ja Valioliiga-pelaajat karkotetaan maasta


Pelaajat:
Joukkueet: