Newcastle United saamassa uudet omistajat – 300 miljoonan punnan kauppa toteutumaisillaan

Newcastle United / Pallomeri.net

Valioliigaseura Newcastle United on menossa uuden omistajan hoiviin. BBC:n mukaan 300 miljoonan punnan kauppa on viittä vaille valmis.

Englannin Valioliigaa pelaavsa Newcastle United on menossa uuteen omistukseen. BBC uutisoi, että seura tullaan myymmään 300 miljoonan punnan hintaan.

Uusi omistaja on Amanda Staveley, jolla on tukenaan Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston ja Reuben Brothersin taloudellinen tuki. Sijoittaja Staveley saisi BBC:n mukaan joukkueesta kymmenen prosentin siivun.

Seuran nykyinen omistaja Mike Ashley on omistanut seuran vuodesta 2007. Hän ilmoitti olevansa valmis myymään seuran jo kolme vuotta sitten. Ashley ei kauniisti ilmaistuna nauti kannattajien suosiota, sillä hänen ei ole koettu olleen tarpeeksi kiinnostunut seuran kehittämisestä.

Valioliigaa on jo informoitu kaupasta ja liigan johto suorittaa oman tutkintansa ja antanee siunauksensa kaupalle pian. BBC:n haastatteleman talousasiantuntijan Kieran Maguiren mukaan sopimukselle kannattaa jättää vielä kuitenkin pieni takaportti.

– Ongelma Mike Ashleyn kanssa on se, ettei mikään ole varmaa ennen kuin kaikki paperit on varmasti allekirjoitettu. Mutta en usko osapuolten tuhlaavan aikaansa tällaiseen, ellei edistystä omistajavaihdosta ole odotettavissa, hän totesi.

Tsekkaa myös: Kuva: Australialainen soutaja rikkoi vahingossa maailmanennätyksen kotisoutulaitteellaan


Joukkueet: