Times: Newcastle Unitedin kauppaaminen herättää vastustusta – tv-jättiläinen yrittää estää myynnin

Newcastle United / Pallomeri.net

Saudi-Arabian valtiojohdon rahoittama Newcastle Unitedin ostohanke on herättänyt vastarintaa Valioliigan tv-kumppani BeIN Sportsissa.

Brittilehti The Times uutisoi, että Valioliigan Lähi-idän tv-kumppani beIN Sports yrittää estää Newcastle Unitedin siirtymisen Saudi-Arabialaisten omistajien haltuun. Newcastlea havittelevan ryhmittymän taustalla on Saudi-Arabian valtionjohto rahoineen.

Timesin tietojen mukaan beIN Sportsista on otettu yhteyttä niin Valioliigaan kuin jokaiseen valioliigaseuraan. Tv-yhtiö yrittää kerätä yhtenäisen rintaman, joka estäisi seuraa tavoittelevan ryhmittymän pyrkimykset.

BeIN Sports käyttää lehden mukaan vipuvartenaan syytöstä, jonka mukaan Saudi-Arabian valtion satelliittioperaattori Arabsat tarjoaa alustan laittomille tv-lähetyksille. Viime heinäkuussa Valioliiga kertoi olleensa yhteydessä yhdeksään eri lakifirmaan Saudi-Arabiassa, mutta yksikään niistä ei ollut halukas avustamaan Valioliigaa tapauksessa.

BeIn Sportsin on Valioliigan suurin tv-yhteistyökumppani Britannian rajojen ulkopuolella. BeIN Sportsin ja Valioliigan viimeisimmän kolmivuotisen sopimuksen arvo on 500 miljoonaa puntaa, eli noin 566 miljoonaa euroa.

The Timesin toimittaja oli saanut nähdäkseen kirjeen, jossa BeIN Media Groupin toimitusjohtaja Yousef Al Obaidly kirjoittaa seuraavasti:

– Siinä piilee vaara, että Saudi-Arabian valtion sallitaan saada hallintaansa (joko suoraan tai epäsuoraan) merkittävä valioliigaseura. Saudi-Arabian menneitä ja yhä jatkuvia laittomuuksia ja niiden vaikutuksia Valioliigan, sen seurojen, tv-yhtiöiden ja yleisesti jalkapallon taloudellisiin intresseihin ei voida jättää huomioimatta. Valioliigan pitkäaikaisena yhteistyökumppanina ja valtavana sijoittajana kehotamme voimakkaasti harkitsemaan vaikutuksia mikäli kauppa sallitaan. Ei ole liioiteltua sanoa, että jalkapallon tulevaisuuden taloudellinen rakenne on vaarassa, Al Obaidly painottaa.

Lue myös: Dominik Hasek räväytti uutispommin – harkitsee presidenttiehdokkuutta


Joukkueet: