New England Patriots sai kovat sanktiot – vakoiluskandaali toi miljoonasakot

New England Patriots nfl - pallomeri.net

Viime kaudella paljastuneen vakoiluskandaalin tuomiot on nyt annettu. New England Patriots saa tempustaan yli miljoonan dollarin sakot.

NFL tiedottaa, että liigan kestomenestyjä New England Patriots on tuomittu peräti 1,1 miljoonan dollarin suuruiseen sakkorangaistukseen vastustajan vakoilusta.

Patriotsin videoryhmä kuvasi salaa ja sääntöjen vastaisesti Cincinnati Bengalsia viime NFL-kaudella. Sakkojen lisäksi Patriots menettää kolmannen kierroksen vuoron ensi vuoden varaustilaisuudessa.

Patriotsia vastaan aloitettiin tutkinta viime joulukuussa, kun joukkueen videoryhmä kuvasi tulevan vastustajansa Cincinnati Bengalsin toimintaa kentän laidalla. Seuran vastineen mukaan videoryhmä oli dokumentoimassa seuran pelaajatarkkailijoiden työntekoa ja Cincinnatin joukkue ja taustahenkilöt sattuivat kuvanauhalle tahattomasti.

Mainos alkaa

– Kuvaamisella ei ollut mitään muuta tarkoitusta. Ymmärrämme, että videoryhmämme rikkoi tiedostamattomasti liigan sääntöjä kentän ja sivurajan kuvaamisesta katsomosta, Patriots kommentoi tuolloin vastineessaan.

Patriots on aiemminkin jäänyt kiinni vastaavista puuhista. Vuonna 2007 joukkue jäi kiinni New York Jetsin valmennusryhmän vakoilemisesta. Tuolloin Patriots sai 250 000 dollarin sakot ja menetti ensimmäisen kierroksen varausvuoron vuoden 2008 varaustilaisuudessa. Legendaarinen päävalmentaja Bill Belichick puolestaan sai skandaalin johdosta 500 000 dollarin sakot.


Joukkueet: