Basel ATP: Eilen yhdessä nelinpelissä – tänään verkon eri puolilla kaksinpelissä

ATP Tennis Rotterdamin finaalissa Klizan ja Monfils
atp tennis world tour pallomeri.net

Palataan ihan aluksi vielä hieman Jarkko-tunnelmiin. Mies nimittäin sai Ruotsin Kuninkaalliselta Tennisklubilta upean kunninosoituksen, jota ei ole saanut edes legendaarinen Björn Borg.

Maskulaiselle luovutettiin kullattu avain numero 1, jolla pääsee Ruotsia 1907–50 hallinneen kuningas Kustaa V:n entisöityyn pukuhuoneeseen. Tarinan mukaan juuri Kustaa V toi koko tennis-nimisen urheilun Ruotsiin 1800-luvun loppupuolella.

Sitten palataan tähän päivään ja käännetään katseet Baseliin, jossa mitellään Kuningas Rogerin koti-ATP-turnaus.

Mainos alkaa

Kuningas itse pelaa torstai-illan päättävässä ottelussa Philipp Kohlchclschrechereiberia vastaan, mutta se ei meitä nyt kiinnosta – sen verran suurella todennäköisyydellä turnauksen ykkössijoitettu taituri hoitaa homman himaan erin 2-0.

Sen sijaan käännetään katseet alkuillasta tapahtuvaan jenkkikohtaamiseen. Vielä keskiviikkona John Isner ja Jack Sock pelasivat sopuisasti nelinpeliä parina, häviten kuitenkin lopulta Daniel Nestorille ja Edouard Roger-Vasselinille lukemin 6-3, 4-6, 7-10.

Torstaina yhdysvaltalaiset ovatkin sitten verkon eri puolilla.

Tänä vuonna miehet eivät ole vielä kohdanneet, mutta viime vuonna he pelasivat vastakkain peräti kolme eri kertaa. Noista matseista kaksi vei Isner, yhden Sock.

Sock pelasi viime viikolla Tukholman turnauksen finaalissa. Laatua 23-vuotiaan nuoren kollin tekemisessä siis tällä hetkellä riittää. Kahdeksan vuotta vanhemman Isnerin peli on hieman yskähdellyt US Openin jälkeen. Hänen kohdallaan paras terä ja lataus meni varmasti juuri kyseiseen turnaukseen ja nyt valtavan kokoinen, ei-enää-parikymppinen, kroppa alkaa olemaan jo väsynyt tähän kauteen.


Pelaajat: ,