15-vuotias slovakialaistyttö iski aikuisten pääsarjaottelussa 19 pistettä – yksi maaleista täysin käsittämätön taidonnäyte

lupaus Huippulupaus Nela Lopusanova Slovakia U18

15-vuotias Nela Lopusanova on täysin poikkeuksellinen kiekkolupaus, joka dominoi tällä hetkellä poikien U16-sarjaan sekä Slovakian naisten pääsarjaa.

Lopusanova tuli koko maailman tietoisuuteen alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa, jossa hän dominoi uskomattomalla tavalla monta vuotta vanhempien seurassa. Slovakialainen voitti turnauksen pistepörssin ja sai valinnan kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi, vaikkakin Slovakian pelit päättyivät puolivälieriin.

Kenties se on jäänyt vielä hieman epäselväksi suurimmalle osalle, että millaista jälkeä Lopusanova on tehnyt kotimaansa sarjoissa. Poikien U16-sarjassa pelannut hyökkääjä on tehnyt 13 ottelussa 48 pistettä. Kyseessä on kovin pistekeskiarvo ottelua kohden yli 10 matsia pelanneista pelaajista. Naisten pääsarjassa jälki on ollut vielä hurjempaa, sillä kahdeksassa ottelussa on syntynyt 49 tehopistettä.

Viimeisin näytös nähtiin helmikuun lopussa, kun Lopusanova takoi sykädyttävät 19 tehopistettä naisten ottelussa ICE DREAM Košicea vastaan. Yksi maaleista oli täysin käsittämätön taidonnäyte, kun superlupaus kiepsautti kiekon ilmaveivillä läpiajosta sisään.

15-vuotias Nela Lopusanova on todellinen superlupaus

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!


Pelaajat: