NBA julkaisi uuden säännön – tähtipelaajien lepuuttaminen kuriin

Ja Morant tähtipelaajien
Kuva: Getty Images

Koripalloliiga NBA on julkaissut tulevalle kaudelle käyttöön tulevan säännön, joka liittyy tähtipelaajien lepuuttaamiseen.

NBA on julkaissut kotisivuillaan tiedotteen, jossa se kertoo uudesta säännöstään. Jatkossa joukkueet saavat lepuuttaa otteluissa vain yhtä tähtipelaajaa kerrallaan. Lepovuorossa olevat pelaajat eivät myöskään saa olla siviiliasuissa kannattajien näkyvillä.

Tähtipelaajiksi luokitellaan pelaajat, jotka ovat kolmen edellisen kauden aikana tulleet valituksi NBA:n tähdistöotteluun tai kauden tähdistöjoukkueisiin. Sääntö koskee sitä myötä myös esimerkiksi Lauri Markkasta.

Uuden säännön rikkomisesta rangaistaan kovalla kädellä. Ensimmäisestä sääntörikkeestä seuroille mätkäistään 250 000 dollarin sakko, toisesta rikkeestä 500 000 dollarin sakko ja kolmannesta rikkeestä eteenpäin sakon suuruus on peräti miljoona dollaria.

NBA:n komissaari Adam Silverin mukaan tähtipelaajien tahallista lepuuttamista estävä sääntö on tehty kannattajia varten:

– Odotusarvo on, että jos pelaaja on terve, hän pelaa.

Uudessa säännössä on myös poikkeuspykälä, joka koskee yli 35-vuotiaita tai yli tuhat NBA-ottelua pelanneita pelaajia. He saavat etukäteen sopimalla levätä pelin, mikäli ovat pelanneet edellisenä päivänä.

Katso myös: TPS:lle tehtiin raju jäynä netissä – nettisivulle ilmestyi naurava Hannu Jortikka ja armoton kuitti