NBA:lta kova suunnitelma: Kaikki pudotuspeliottelut Las Vegasissa

NBA finaalit toronto raptors kawhi leonard - pallomeri.net

Koripallon kuninkuussarja NBA jäi muiden lajien ja liigojen tapaan kesken koronaviruksen takia, mutta kautta ei ole vielä virallisesti paketoitu.

Nyt päättäjät koittavat kuumeisesti miettiä eri vaihtoehtoja, miten pudotuspelit olisi mahdollista pelata.

Yhtenä vaihtoehtona esiin nostettiin se, että ensimmäiset kierrokset pelattaisiin paras viidestä -systemillä, ja vasta finaalisarja olisi normaaliin tapaan paras seitsemästä. Tämä kuitenkin vaatisi suurten ihmisjoukkojen matkustelemista ristiin rastiin.

Yksi vaihtoehto onkin Sports Illustratedin tietojen mukaan tällä hetkellä kumoamassa kaikki muut tieltään: Finaaliturnaus, jossa kaikki pudotuspeliottelut pelattaisiin yhdessä ja samassa paikassa Las Vegasissa. Ottelut pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Mainos alkaa

Siitä huolimatta moisen tapahtuman järjestäminen tarkoittaisi jopa tuhansien ihmisten kokoontumista samaan paikkaan, kun lasketaan mukaan pelaajat, muu joukkueiden henkilöstö, tv-yhtiön edustajat sekä areenan ja hotellin työntekijät.

Moinen vaatisi luonnollisesti runsaasti covid-19-pikatestausta – ja tämä saattaakin muodostua ongelmaksi, sillä nopeat testit ovat jo nyt vähissä USA:ssa. Testikapasiteetin ”uhraaminen” koripalloturnaukseen saattaisikin aiheuttaa runsaasti eripuraa.

Lue myös: New England Patriotsin omistaja lennätti joukkueen koneella 1,2 miljoonaa suojamaskia Yhdysvaltoihin

Tältä näyttivät NBA-kauden 2018-2019 viime hetket:

Jos video ei näy, voit katsoa sen YouTubessa.