Narukerän Tuomas Antikainen sikaili Bandyliigan välieräpelissä – potkaisi vastustajaa kahdesti

Tuomas Antikainen Narukerä / Pallomeri.net

Jääpallon Bandyliigan ratkaisevassa välierässä nähtiin törkeä temppu, kun Narukerän Tuomas Antikainen potkaisi vastustajaa kahdesti.

Jääpallon Bandyliigan ratkaisevassa välieräottelussa sikailtiin todella rumasti, kun Porin Narukerän Tuomas Antikainen astui pahasti rajojen yli. Antikainen potkaisi pelin tuoksinassa Porvoon Akilleksen Denis Sadakovia kahdesti.

Itse ottelussa tapaus meni tuomareilta täysin ohi, mutta tapaus tuli julki, kun finaaliin edenneen Akilleksen päävalmentaja Jari Hyttinen jakoi tilanteesta videon Twitter-tilillään.

Hyttisen jakama video löytyy jutun lopusta. Video osoittaa varsin kiistattomasti, että Antikainen potkaisee ensin Sadakovia jalkaan ja kun tämä jää jäähän makaamaan, luistelee Antikainen hänen ohitseen ja potkaisee Sadakovia vasempaan olkapäähän yrittäen esittää, että kyse olisi normaalista luisteluliikkeestä.

Hämmentävää on teon törkeyden lisäksi se, ettei Jääpalloliitto ole toistaiseksi käynnistänyt tutkintaa tapahtuneesta. Hyttinen kertoi MTV:lle antamassaan haastattelussa, ettei asiaa viety eteenpäin, koska liiton sääntöjen mukaan pyyntö olisi pitänyt toimittaa perille jo ottelua seuraavana päivänä eli maanantaina kello 12 mennessä. Myös lautakunnan puheenjohtaja Kimmo Suominen kertoi Satakunnan Kansalle, ettei tilannetta ole tuotu tutkittavaksi, joten tutkinta ei välttämättä etene pidemmälle.

MTV:n uutisessa mainitaan, että Jääpalloliiton kilpailusäännöissä on kohta, jonka mukaan kurinpitolautakunta voi ottaa oman harkintansa mukaan käsiteltäväksi asian, joka on tullut ”yleiseen tietoon”.

Tapauksen tultua julki ei Antikaisen oma seura Porin Narukerä jäänyt odottelemaan virallisia päätöksiä, vaan tiedotti omasta tutkimuksestaan. Seura kertoi Twitter-tilillään antaneensa sisäisesti Antikaiselle pelikiellon Bandyliigan pronssiotteluun. Samalla Narukerä totesi kunnioittavansa kurinpitovaliokunnan mahdollisia lisärangaistuksia, jos ne katsotaan aiheellisiksi.

Narukerän Tuomas Antikainen potkaisee vastustajaa jalkaan ja olkapäähän Bandyliigan ratkaisevassa välierässä:

Katso myös: Hurja joukkotappelu IV-divisioonan MM-kisoissa – Kuwaitin pelaaja mätki iranilaista vastustajaa mailalla päähän