Naomi Osaka laittoi historiankirjat uusiksi – tienasi viime vuonna enemmän kuin kukaan naisurheilija koskaan aiemmin

Naomi Osaka

Talouslehti Forbesin mukaan japanilainen tennistähti Naomi Osaka tienasi viime vuonna enemmän kuin yksikään muu naisurheilija maailmassa.

Tokion olympialaisten nostama huuma näkyi Osakan tilipussissa, sillä tennistähti kuittasi viime vuoden aikana yhteensä 37,4 miljoonaa dollaria. Se on enemmän kuin kenelläkään muualla naisurheilijalla. Toiseksi eniten tienasi Serena Williams, jonka tulot olivat 36 miljoonaa dollaria.

Samalla Osakasta tuli historian eniten yhden vuoden aikana tienannut naisurheilija. Aikaisempi ennätys oli venäläisen Maria Sharapovan nimissä. Niin ikään tennistä pelaava Sharapova tienasi 29,7 miljoonaa dollaria vuonna 2015.

Vasta 23-vuotias Naomi Osaka on voittanut urallaan kahdesti Grand Slam -turnauksen, kun taas listalla toisena olevalla Williamsilla on peräti 23 Grand Slam -turnauksen voittoa.

Osaka ja Williams tulevat löytymään sadan parhaan joukosta ensi viikolla julkaistavalta “eniten viime vuonna tienanneet urheilijat” -listaukselta. Osakan sijoitus tulee olemaan 29, kun taas Williams löytyy 33. sijalta. Tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2016, kun kaksi naisurheilijaa löytyy TOP100:n joukosta.


Pelaajat: