Video: Naisleijonilta unelma-aloitus MM-kisojen avausmatsissa – Kanada nousi kuitenkin ohi

Naisleijonat naisleijonilta mm-kisat - pallomeri.net

Naisleijonilta nähtiin myrskyvaroitus MM-kisojen avausottelussa, kun sinivalkoiset kiusasivat emäntämaa Kanadaa loppuun saakka.

Suomi sai otteluun todellisen unelma-alun, kun Nelli Laitinen iski johtomaalin ajassa 2:25, ja muutamaa minuuttia myöhemmin kahden naisen ylivoima tuotti tulosta, kun Minnamari Tuominen ampui Suomen jo kahden maalin karkumatkalle.

Johtoa kesti yli ottelun puolivälin, kunnes Kanada tuli kahdella pikamaalilla tasoihin; ensin Jamie Lee Rattray osui ajassa 14:41 ja Marie-Philip Poulin vastasi tasoituksesta vain puolisen minuuttia myöhemmin.

Päätöserässä Kanada meni johtoon, mutta Naisleijonat eivät olleet valmiita luovuttamaan, sillä Elisa Holopainen tasoitti lukemat 3-3:een, kun päätöserää oli takana 7:13.

Tästä ehti kuitenkin kulua vain 25 sekuntia, kunnes ottelun voittomaali näki päivänvalon Kanadan Sarah Fillierin toimesta. Viimeisellä minuutilla Brianne Jenner sinetöi 5-3-loppulukemat tyhjiin.

Suomen parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Anni Keisala torjui 39 laukausta. Naisleijonien kisat jatkuvat sunnuntaina ottelulla USA:ta vastaan, joten vastus ei ainakaan helpotu.

Naisleijonilta nähtiin väkevä aloitus MM-kisojen avausmatsissa:

Mikäli videot eivät näy, voit katsoa ne Discovery + sportin Twitterissä.


Joukkueet: