Sveitsistä ei ollut Naisleijonien pysäyttäjäksi – Nelli Laitinen sinetöi pronssin liipaisemalla kiekon maalin kattoon

Naisleijonien historian neljäs olympiapronssi hoitui erittäin jämäkällä esityksellä, jonka ansiosta Sveitsi kaatui puhtaasti 4-0.

Suomi kaatoi Sveitsin Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen pronssiottelussa maalein 4-0 ja juhli historian neljättä olympiapronssia.

Naisleijonien esitys oli tyylikäs ja lopulta melko ylivoimainen, sillä Sveitsi jäi pitkälti vaille mahdollisuuksia. Varsinkin loppuhetkillä, kun Sveitsin oli tarkoitus käynnistää kiriään, oli Suomi erittäin jämäkkä ja viileä.

Lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän lopulla, kun Nelli Laitinen kiskaisi ylivoimalla suoraan syötöstä kiekon sveitsiläisvahdin pään vierestä maalin kattoon vieden Naisleijonat tavoittamattomaan 3-0-johtoon.

Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Michelle Karvinen kaunisteli lukemia vielä viimeisellä minuutilla, mutta peli oli käytännössä jo täysin taputeltu Laitisen osuman jälkeen.

Naisleijonien historian neljäs olympiapronssi sinetöityy, kun Nelli Laitinen niittaa 3-0 painamalla kiekon maalin kattoon:

Katso myös: Leijonat välieriin! Sveitsi kaatui vakuuttavan esityksen päätteeksi


Joukkueet: