Sanni Ahola torjui Naisleijonat pronssille – teki täysin älyttömän pelastuksen jatkoajalla ja loisti rankkarikisassa

Sanni Ahola Naisleijonat

Naisleijonat palasi mitalikantaan voittamalla Tshekin pronssiottelussa. Maalivahti Sanni Ahola nousi ottelun ehdottomaksi ykköshahmoksi.

Naisleijonat palasi mitalikantaan naisten MM-kisoissa kolmen vuoden tauon jälkeen, kun Tshekki kaatui pronssiottelussa rankkarikisan jälkeen maalein 3-2.

Ottelu oli erittäin tiukka ja tasainen, mutta varsinaista peliaikaa Naisleijonat vei pitkiä pätkiä. Jäähyt olivat kuitenkin maksaa paljon, sillä Tshekki iski molemmat maalinsa ylivoimalla.

Mainos alkaa:

Jatkoajalla Tshekki sai hurjaa painetta Suomen maalille, mutta Suomen joukkue hyppäsi viimeistään tässä vaiheessa muutenkin vahvaa ottelua pelanneen maalivahti Sanni Aholan reppuselkään.

Tshekki pääsi todella lähelle maalia jatkoajalla, mutta Ahola otti aivan käsittämättömän refleksitorjunnan. Kiekko oli jo nostettu hänen ylitseen maalia kohti, mutta Ahola onnistui potkaisemaan kiekon ilmasta vielä väljemmille vesille.

Rankkarikisassa Ahola oli myös Suomen ehdoton sankari. Hänet yllätettiin kertaalleen, mutta neljä muuta Tshekin vetäjää Ahola nollasi kylmänviileästi. Suomen rankkarimaaleista vastasivat Michelle Karvinen ja Petra Nieminen.

Sanni Ahola pelasti Naisleijonat jatkoajalla uskomattomalla refleksitorjunnalla:

Ahola nollaa Tshekin viimeisen vetäjän ja pronssijuhlat lähtevät käyntiin:

Katso myös: Leverkusen voitti historiansa ensimmäisen Bundesliiga-mestaruuden – ottelu päättyi kaaokseen ennen päätösvihellystä


Pelaajat:
Joukkueet: