Pekingin Naisleijonat julkistettiin – Noora Räty ulos, Anni Keisalasta ykkösmaalivahti

Noora Räty Naisleijonat
Kuva: Getty Images

Pekingin olympialaisiin matkustavat Naisleijonat julkistettiin ja samalla varmistui, että tähtivahti Noora Räty jätettiin kisoista ulos.

Naisleijonien joukkue Pekingin olympialaisiin julkistettiin torstai-iltana suorassa Discoveryn tuottamassa tv-lähetyksessä. Aivan kuten ennakkoon jo paljastuikin, ei Noora Rädyn nimeä näkynyt lopullisessa pelaajalistassa. Naisleijonien pitkäaikaisen kantavan voiman ja ykkösvahdin rannalle jättäminen on ehdottomasti kova päätös, mutta päävalmentaja Pasi Mustonen piti kiinni selkeästä näkemyksestään.

– Ykkösmaalivahdin valinta oli yksimielinen. Hän oli Anni Keisala. Tämä valinta oli itsestään selvyys, Mustonen sanoi vedoten muun muassa Keisalan esityksiin viime MM-kisoissa, joista Räty jäi henkilökohtaisista syistä pois.

Tarinaan saatiin vielä erikoinen käänne, sillä Mustosen mukaan Räty on hänen maalivahtirankinginsa kakkonen, mutta ei siltikään ole mukana. Selitys kuulosti vähän oudolta, ettei kakkonen ole mukana. Mustosen päätös ja erikoiset perustelut takasivat sen, että Rädyn poisjäänti oli ehdoton ykköspuheenaihe Naisleijonien joukkueen ympärillä.

Entinen Naisleijonien tähtihyökkääjä Annina Rajahuhta, joka tätä nykyä toimii Discoveryn asiantuntijana, kritisoi kanavan lähetyksessä Mustosen toimia.

– Kuulosti ristiriitaiselta. Ei Noora Rädyn valintaa voi perustella sillä, miten Anni Keisala on pelannut. Jos Mustosen mukaan Keisala on ykkönen ja Noora on backup-maalivahti, miksi Noora ei ole kisoissa? Hän vetää näillä puheilla maton alta jo valituilta maalivahdeilta. Eivätkö Räisänen ja Mäkinen pysty hoitamaan sitä roolia, jos Keisala sattuu sairastumaan? Pitääkö Noora Räty lähettää täältä asti sinne Kiinaan? Rajahuhta ihmetteli.

Myös Disvcoveryn toisena asiantuntijana toimiva Tuomas Grönman kyseenalaisti Mustosen lausunnot.

– Vaikuttaa meriselitykseltä. Mustonen perusteli, että Noora Räty on toiseksi paras maalivahti. Silloinhan hänen pitäisi olla ilman muuta kisoissa. Mitä jos Keisalalle tapahtuu jotain? Ei missään toimita tällä tavalla. Hartaasti toivon, ettei tässä ole mennyt Mustosen etu joukkueen edelle, Grönman totesi.

Naisleijonien olympiaurakka alkaa helmikuun 3. päivänä ottelulla USA:ta vastaan.

Naisleijonat Pekingin olympialaisissa:

Maalivahdit

Anni Keisala (Ilves)

Eveliina Mäkinen (Brynäs)

Meeri Räisänen (JYP U20-Akatemia)

Puolustajat

Jenni Hiirikoski (Luleå)

Sini Karjalainen (Vermont)

Nelli Laitinen (Kiekko-Espoo)

Sanni Rantala (Kiekko-Espoo)

Ronja Savolainen (Luleå)

Minnamari Tuominen (KRS Vanke Rays)

Ella Viitasuo (Kiekko-Espoo)

Hyökkääjät

Sanni Hakala (HV-71)

Elisa Holopainen (Kiekko-Espoo)

Michelle Karvinen (KRS Vanke Rays)

Julia Liikala (HIFK)

Petra Nieminen (Luleå)

Tanja Niskanen (KalPa)

Jenniina Nylund (St. Cloud State)

Sofianna Sundelin (Kuortane)

Susanna Tapani (KRS Vanke Rays)

Noora Tulus (Luleå)

Viivi Vainikka (Luleå)

Sanni Vanhanen (Ilves)

Emilia Vesa (Kiekko-Espoo)

Tsekkaa myös: Spruce Groven veskari Tristan Martin kiskaisi upean häkin – teki samalla AJHL-historiaa


Joukkueet: