Suomi on muodostelmaluistelun huippumaa – “MM-kisapaikka ratkeaa jopa vain 0.02 pisteellä”

muodostelmaluistelu

Pallomeren #Pelipaikoilla-podcast sai tällä viikolla upeita vieraita, kun taitoluisteluaiheisen Rakkaudesta lajiin podcastin juontajat Jonna Manninen ja Mariikka Latva kävivät avaamassa muodostelmaluistelun maailmaa.

Podcastin vieraana Rakkaudesta lajiin juontajat

#Pelipaikoilla-podcast toteutti tällä viikolla jakson muodostelmaluistelusta ja vieraaksi saapui heittämällä liki 20 000 kuuntelua Suplassa tähän asti keränneen Rakkaudesta lajiin podcastin juontajat Jonna Manninen ja Mariikka Latva. Jaksossa uppouduttiin lajin syövereihin monesta eri kulmasta,  kun käsittelyssä oli asiat aina lajin aloittamisesta tämän hetken ajankohtaisimpiin tapahtumiin.

Muodostelmaluistelu keskiössä Suomessa

Suomi on lajissa yksi suurista ja tähän yhtenä selityksenä saattaa hyvin olla se, että Suomi panostaa nimenomaan muodostelmaluisteluun. Tähän myös Manninen ja Latva avaavat eroja muihin maihin nähden.

Mainos alkaa:

– Suomessa tosiaan tehdään vaan yhtä luistelulajia, kun taas esimerkiksi Ruotsissa ja USA:ssa onkin tavallista, että sä treenaat sekä kilpailet yksin että joukkueen kanssa, Manninen kertoo.

– Muualla saatetaan luistella yksinluistelua kerran tai kaksi viikossa ja muodostelmaa kolme kertaa viikossa. Suomessa treenataan ainoastaan sen joukkueen kanssa, Latva täydentää teemaa.

Suomessa on myös huipputason muodostelmaluistelu-valmennusta ja suomalaiset valmentajat ovat tehneet muun muassa koreografioita muiden maiden joukkueille ja käyneet pitämässä leirejä ulkomailla. Lajin tasosta kertoo myös se, että kilpailu kotimaamme MM-kisapaikoista on todella kovaa ja välillä kisapaikka ratkeaa todella pienellä marginaalilla vain pisteen sadasosilla.

Ruotsalaiset käyttävät kauluria – muuten vakuutus ei korvaa

Myös lajin suojavarusteista saadaan kuulla mielenkiintoinen yksityiskohta. Vaikka Suomessa ei nimittäin harjoitella missään erityisissä varusteissa, on länsinaapurissamme Ruotsissa haettu mielenkiintoinen ratkaisu suojaamaan luistelijoiden kauloja. Kyseessä olevaa kauluria on pakko käyttää tai muuten vakuutus ei korvaa loukkaantumistilanteessa tapahtunutta haaveria.

– Vähän semmonen ruokalapun tyyppinen tai näyttää ruokalapulta. Jos sattuu jotain kaulaan ja vaikka terä viiltää, niin vakuutus ei korvaa, jos ei ole ollut tätä kauluria päällä, Manninen avaa asiaa.

Tämän ja runsaasti muuta mielenkiintoista asiaa muodostelmaluistelusta kertovan jakson pääset kuuntelemaan Spotifyssa, SoundCloudissa ja Apple Podcastsissa alla olevista linkeistä.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/345uxFVTbMpHZUlAnbLbdf?si=GsnYW2RJQp6ITQj5bX3TbQ

SoundCloud: https://soundcloud.com/pelipaikoilla/vieraana-rakkaudesta-lajiin-podcast

Apple Podcasts: https://itunes.apple.com/fi/podcast/pelipaikoilla-podcast/id1449480994?mt=2

Kuuntele myös aiemmat lähetykset

Pallomeren Pelipaikoilla-podcastin aiemmat lähetykset löydät kätevästi TÄÄLTÄ.

Pallomeri.net -sivustolta löydät päivittäin kaikki urheilumaailman päivän kuumimmat puheenaiheet sekä urheilu-uutiset poimituista eri lähteistä. Urheilu-uutisten lisäksi ilahdutamme lukijoitamme päivittäin ilmestyvillä hauskoilla videoilla, mahtavilla kilpailuilla sekä muulla urheiluaiheisella sisällöllä.