MTV: Karu arvio julki – lähes puolet Liiga-seuroista konkurssin partaalla

Marcin Kolusz vaasan sport liiga - pallomeri.net

Suomalainen jääkiekko elää todella kovia aikoja, sillä seurojen tulovirrat ovat täysin pysähdyksissä koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

MTV Urheilun teettämä selvitys paljastaa todella huolestuttavan tilanteen, sillä useampi seura on tällä hetkellä konkurssin partaalla. Tilanne alkaakin olemaan kriittinen niin Liigan kuin Mestiksen puolella.

– Jos rajoitukset pysyvät nykyisellään, on todennäköistä, että 4–8 viikon aikana useita jääkiekon huippuseuroja joutuu lopettamaan toimintansa. Osa jopa pysyvästi, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela totesi MTV Urheilulle.

MTV Urheilun tekemän kyselyn mukaan nyt eletään oikeasti kuilun partaalla, sillä jopa kuuden Liiga-seuran toiminta on vaakalaudalla, mikäli rajoitukset jatkuvat ja kausi pelataan loppuun tyhjille katsomoille.

Mainos alkaa

– Konkurssi ei tunnu kovin kaukaiselta ajatukselta, eräästä Liiga-seurasta kommentoitiin MTV:lle.

Osa Liiga-seuroista sai valtion myöntämää kustannustukea, mutta mitään pelastusta rahoilla ei ole luvassa.

– Jos rajoitukset jatkuvat, mikä saattaa olla todennäköistä, edessä on todella raskaita aikoja. Ei pelkästään SM-liigalle, vaan koko suomalaiselle jääkiekolle, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen tiivisti tilanteen MTV:lle.