MTV ja Formula 1 pitkään jatkosopimukseen – Formulat jatkuvat C Morella ainakin vuoden 2021 loppuun

F1-vihjeet Valtteri Bottas vetoyhtiö F1-sarjaan Formula 1 F1-tallien formula 1 räikköseen Lewis Hamilton F1 vettel Unkarin GP / Pallomeri.net
F1 formula kausi / Pallomeri.net

MTV Oy ja Formula 1 ovat allekirjoittaneet kolmen vuoden jatkosopimuksen Formula 1 GP-sarjan lähetysoikeuksista. Siten F1-, F2- ja GP3-sarjat näkyvät jatkossakin Suomessa yksinoikeudella C Morella ainakin kauden 2021 loppuun asti.

– MTV on ollut F1:n läheinen kumppani jo 1980-luvulta. Nyt tekemämme jatkosopimus on erittäin merkittävä, ja olemme siitä hyvin tyytyväisiä. F1 on C Moren tarjonnan suosituin kivijalka, ja on ilo kehittää sekä lajia että tarjontaamme edelleen, toteaa MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund toteaa MTV Sportin tiedotteessaan.

Formula 1:n mediaoikeuksien johtaja Ian Holmes toteaa olevansa erittäin tyytyväinen kolmen vuoden jatkosopimukseen MTV:n kanssa.

Mainos alkaa

– MTV on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, jolla on vakiintunein asema suomalaisella mediakentällä. MTV kykenee tarjoamaan sisältöä erittäin kattavasti ja erilaisilla alustoilla, ja heidän tuotantonsa on ensiluokkaista. Pyrimme omalta osaltamme auttamaan sisältöjen kehittämisessä houkutellaksemme yhä uusia katsojia formuloiden pariin – unohtamatta jo olemassaolevia suomalaisfaneja, jotka kuuluvat maailman asiantuntevimpiin, Holmes kertoo.

C Moren F1-lähetykset ja palvelut tulevatkin ensi kaudesta alkaen uudistumaan uuden sopimuksen myötä.

– Tulemme tarjoamaan enemmän ja monipuolisempaa F1-sisältöä kuin koskaan aiemmin. Kaikki GP-viikonloput lähetetään edelleen suorina lähetyksinä C Morella. Lisäksi tuomme suomalaisille kuluttajille runsaasti uutta sisältöä sekä täysin uusia mahdollisuuksia räätälöidä omaa F1-kokemusta itselleen mieluisammaksi, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund paljastaa.

Sopimukseen kuuluvat myös F2- ja GP3-sarjojen suorat lähetykset kauden 2021 loppuun saakka.

C More on tehnyt lisäksi sopimuksen F1 eSports-sarjan näyttämisestä heinäkuun 2018 alusta vuoden loppuun. Luvassa on suorana esitettävien kisojen lisäksi muun muassa F1-tiimien draft-tilaisuus kuljettajien valinnasta talleihin sekä behind the scenes -materiaalia.

Meneillään oleva F1-kausi on 21 osakilpailullaan historian pisimpiä, ja kesä-heinäkuusta tulee talleille yksi kaikkien aikojen haastavimpia rutistuksia: Juhannuksesta alkaa kuusiviikkoinen, jonka aikana ajetaan peräti viisi GP-viikonloppua. Näistä ensimmäinen, juhannussunnuntain kisa, nähdään myös MTV3-kanavalla klo 16.55.

Formuloiden lisäksi C Moren tarjonnasta löytyy monipuolista urheilua maailman huipulta, kuten yleisurheilun Timanttiliiga, jääkiekon MM-kisat ja CHL, MotoGP, ATP-tennistä sekä elokuusta alkaen jalkapallon Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga. Tarjontaa täydentävät huipputason elokuvat ja sarjat.

Kesän F1-kalenteri

22.-24.6. Ranska
29.6.-1.7. Itävalta
6.-8.7 Iso-Britannia
20.-22.7. Saksa
27.-29.7 Unkari

Lähde: MTV:n tiedote