Video: MotoGP-kuskin jarrut pettivät – hyppäsi pois pyörän päältä täydessä vauhdissa

Maverick Vinales MotoGP / Pallomeri.net

MotoGP:n Itävallan GP:ssä nähtiin hurja tilanne, kun Maverick Vinales joutui pelastautumaan pyöränsä selästä jarrujen hajottua.

Viikko sitten Maverick Vinales oli yksi ajajista, joka vältti täpärästi vakavan onnettomuuden, kun kolaroineiden kuskien pyörät ajautuivat takaisin radalle.

Toisessa perättäisessä Itävallan GP:ssä Vinales joutui pahaan paikkaan, mutta tällä kertaa hän joutui tilanteeseen, johon hän onneksi pystyi itse vaikuttamaan.

Vinalesin pyörästä näet pettivät jarrut mutkaan tultaessa ja vaihtoehtoja oli kaksi. Joko Vinales kolaroisi pyöränsä kanssa tai sitten hän ottaisi iskua ilman sitä.

Mainos alkaa

Hän päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja pelastautui hyppäämäällä pois kyydistä juuri ennen mutkaa. Vinalesin pyörä mäjähti rajusti valliin ja syttyi tuleen. Vinales itse onneksi onnistui välttämään muut ajajat ja selvisi lyhyehköllä raahautumisella.

Vaikka Vinalesin valitsema vaihtoehto olikin ehkä se ”turvallisempi”, niin tässäkin olisi voinut käydä todella pahasti, sillä Vinales ajoi tapahtumahetkellä hurjaa vauhtia. Hänen pyöränsä telemetriatietojen mukaan Vinalisella oli hyppyhetkellä vauhtia noin 215 km/h.

Maverick Vinales pelastautuu jarruttoman pyöränsä selästä kesken MotoGP-kisan: