Video: MotoGP:ssä hurja kolari – Dani Pedrosan pyörä leimahti ilmiliekkeihin

MotoGP dani pedrosa - pallomeri.net

MotoGP:n Itävallan osakilpailussa nähtiin sunnuntaina melkoinen vaaratilanne, kun Dani Pedrosan pyörä syttyi palamaan.

Tilanne nähtiin kisan kolmannella kierroksella, kun Pedrosa kellahti mutkassa kumoon ja jäi pyörineen keskelle rataa. Muutama ajaja onnistui väistämään sekä miehen että pyörän, mutta lopulta Lorenzo Savadori jysäytti Apriliallaan suoraan Pedrosan KTM-pyörää päin.

Pedrosan pyörän bensatankki halkesi, mikä aiheutti sen, että pyörä – sekä radalle valunut polttoaine – syttyivät palamaan varsin dramaattisen näköisesti.

Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, ettei kukaan loukkaantunut. Kisa keskeytettiin, ja pitkäksi venyneiden sammutustöiden jälkeen suoritettiin uusintalähtö, johon myös Pedrosa pääsi vielä mukaan varapyörällä.

Hän oli lopulta kymmenes. Kisan voitti Jorge Martin, jolle voitto oli ensimmäinen MotoGP:ssä. Pedrosalle kisa puolestaan oli ensimmäinen sitten vuoden 2018.

Itävallan Red Bull Ringiä on jo pitkään arvosteltu liian vaaralliseksi ratamoottoripyöräilylle. Tämä oli jo kolmas vuosi peräjälkeen, kun kyseinen kilpailu jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla. Viime kaudella Valentino Rossi selvisi kuin ihmeen kaupalla hengenvaarallisesta tilanteesta.

Dani Pedrosa selvisi vaarallisen näköisestä tilanteesta:

Jos video ei näy, voit katsoa tilanteen myös YouTubessa.