Kiekko-Espoon Morten Jürgens sai pitkän pannan – hyökkäsi vastustajan kimppuun suoraan aloituksesta

Morten Jurgens

Kiekko-Espoon Morten Jürgens on saanut Mestiksen kurinpidolta neljän ottelun pelikiellon Hermes-ottelun tapahtumista.

Jürgensillä keitti pahemman kerran kiinni keskiviikkona pelatussa ottelussa Hermestä vastaan. Mies sai ulosajon ajassa 51:00, kun hän hyökkäsi suoraan aloituksesta Hermeksen pelaajan kimppuun.

Seuraamukset eivät jääneet kuitenkaan vain ulosajoon, vaan kurinpito rankaisi vielä päälle pelikiellolla. Jürgensille tuomittiin neljän ottelun pelikielto, josta kolme ottelua koostui tästä teosta ja yksi ottelu ankaroittavana tekijänä kurinpitohistorian vuoksi.

– Kurinpitoryhmä katsoo pelaajan toiminnan olleen siinä määrin moitittavaa ja vaarallista, että siitä tulee määrätä lisäsraamus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että ainakin osa lyönneistä on kohdistunut nimenomaisesti pään seudulle, ja että väkivaltainen käytös on jatkunut vielä siinä vaiheessa, kun vastustaja on ollut jään pinnassa. Edelleen tulee huomioida, että väkivaltainen käytös ollut tilanteessa täysin yksipuolista. Kurinpitoryhmä toteaa, ettei mitkään mahdolliset edeltävät tilanteet muodosta oikeuttamisperustetta kyseiselle toiminnalle. Kurinpitoryhmä katsoo pelaajan toiminnan olleen tilanteessa vaarallista ja ylimitoitettua, kurinpidon päätöksessä todetaan.

Lue myös: KOOVEE-vahdin upea torjunta meni hukkaan – Jokereiden Onni Lind teki maalin, joka paljastui vasta videolta

Morten Jürgens sai neljän ottelun pelikiellon


Pelaajat:
Joukkueet: