Monte Carlon finaali: Historiasta LÖYTYI Berdychin voittoa puoltava seikka!

Niinhän siinä sitten kävi, ettei Rafael Nadalista – massakenttien hurjahaukkarisesta kuninkaasta – ollut vastusta käsittämättömässä vireessä olevalle Novak Djokovicille.

Mitä Nadaliin tulee, aikaa Roland Garrosiin on kuitenkin yli kuukausi taivallettavaa. Ei tässä vielä mitään hätää ole. Luotetaan vaan omaan tekemiseen, laitetaan palloa kenttään, tehdään kovemmin hommia kuin vastustaja ja ja ja… Uskon, että Rafa tulee olemaan Djokon ykköshaastaja Ranskassa, sillä kuukaudessa on mahdollista löytää se viimeinen silaus ja terä, joka vielä tällä hetkellä puuttuu. Hän haluaa löytää sen. Hän löytää sen.

Monte Carlon finaaliin itsensä Djokon kaveriksi pelasi Tomas Berdych (ATP-8), jonka pitää pelata 110-prosenttisella tasolla viedäkseen serbiltä edes yhden erän. Jos hän saa pidettyä peruslyöntipelinsä Gaël Monfilsia vastaan välierässä nähdyllä tasolla, on mahdollista että hän vie tie-breakissa yhden erän. Ei kuitenkaan enempää. Sen verran raikasta Berdychin pelaaminen oli, että suon hänelle tämän pienen yllätysmomentin ääneen lausuttuna (tai kirjoitettuna, miten vaan).

Mainos alkaa

Berdychin tie finaaliin on kuitenkin ollut kohtalaisen helppo (StakhovskyBautista-AgutRaonic (luovutusvoitto 1. erässä) ja Monfils), joten varsinaisesta supervireestä ei hänen kohdalla voida puhua.

Historiaan pohjautuvista faktoista outoja väristyksiä itselleen saaville kerrotakoon nyt sen verran, etä Djoko ja Berdych ovat kohdanneet ennen Monte Carlon finaalia yhteensä tasan 20 kertaa. Näistä Djoko on vienyt 18. Berdychin voitoista ensimmäinen tuli Wimbledonissa 2010 ja jälkimmäinen Rooman massatunauksessa vuonna 2013.

Tuon kyseisen Rooman turnauksen jälkeen herrat eivät kuitenkaan olekaan massalla kohdanneet, joten tässä kohtaahan historianörttien väristykset alkavat muuttua varsinaiseksi vapinaksi! Berdych on niskan päällä massalla. Berdych VOITTAA!!

No ei sentään. Yhteen erään hänellä on mahdollisuus täydellisellä pelillä, ei sen enempään. Sori, Tomas.

[email protected]