Käsittämätön moka – nyrkkeilijä Moises Calleros tuomittiin kilpailukieltoon kolme kuukautta kuolemansa jälkeen

Moises Calleros

Britannian antidopingtoimikunta UKAD mokasi nolosti, kun kuukausia sitten kuollut Moises Callers tuomittiin kilpailukieltoon.

Meksikolainen ammattilaisnyrkkeilijä Moises Calleros sai maanantaina Britannian antidopingjärjestö UKAD:lta neljän vuoden toimintakiellon kärähdettyään kokaiinin käytöstä.

Calleros antoi positiivisen näytteen 1. huhtikuuta 2023 oteltuaan Lontoossa brittinyrkkeilijä Galal Yafaita vastaan. UKAD julkaisi lehdistötiedotteen, jossa se kertoi meksikolaisen syyllistyneen dopingrikkomukseen ja saaneen toimintakiellon ajalle 8.6.2023–7.6.2027.

Mainos alkaa:

– Lyhyempiä toimintakieltoja voidaan soveltaa urheilijoihin, jotka voivat todistaa kokaiinin käytön tapahtuneen urheilun ulkopuolella, eikä herra Calleros ole esittänyt todisteita tästä, järjestön tiedotteessa todettiin.

Asiassa oli vain yksi ongelma. Calleros kuoli tämän vuoden vuoden maaliskuussa. UKAD sai kuulla asiasta ja myöhemmin maanantaina järjestö julkaisi uuden tiedotteen.

– Valitettavasti UKAD:lla ei ollut tietoa herra Callerosin valitettavasta menehtymisestä julkaisun aikaan. Järjestö on poistanut kaikki tapauksen tiedot ja yksityiskohdat kanavistaan, järjestö kommentoi tiedotteessaan.

Sports Illustrated -lehden mukaan Calleros löydettiin kuolleena kotoaan Meksikosta 1. maaliskuuta. Hän oli kuollessaan 34-vuotias.

Tsekkaa myös: Karate Combatin pomo kuristi kehään rynnänneen kulmamiehen tajuttomaksi