Vedätetäänkö yleisömäärällä härskisti MM-kisoissa? Ilmoitettu lukema isompi kuin koko stadionin kapasiteetti

MM-kisoissa MM-kisat
Kuva: Getty Images

Jalkapallon MM-kisoissa on kohuja riittänyt avauspäivien aikana, sillä ongelmia tuntuu ilmaantuvan hieman joka puolelta.

Qatarin kisat ovat saaneet rajua kritiikkiä vähän joka puolelta, vaikka Fifa tekee kaikkensa kiillottaakseen maan julkisuuskuvaa. Maille on määrätty mitä eriskummallisia sääntöjä, sillä esimerkiksi One Love -kapteeninnauhojen käyttö kiellettiin keltaisten korttien uhalla. Myös faneille tuotettiin jättimäinen pettymys aivan turnauksen alla, kun oluen myynti stadionilla kiellettiin aikaisemmasta lupauksesta huolimatta.

Nyt hämmennystä aiheuttaa yleisömäärät, sillä kisajärjestäjät ovat ilmoittaneet paikalle olevien ihmisten lukumäärän korkeammaksi kuin koko stadionin kapasiteetti. Esimerkiksi tiistain Senegal-Hollanti-ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 41 721, vaikka Al Thumama -stadion vetää 40 000 katsojaa. 

Vielä astetta erikoisemmaksi tilanteen tekee se, että kuvat paljastavat katsomossa olleen valtavasti tyhjiä paikkoja. Nyt epäilläänkin, että kisajärjestäjä kaunistelisi härskillä tavalla yleisömääriä korkeammaksi.

MM-kisoissa on herännyt epäillys yleisömääristä