MM-kisat: Yhdeksäs päivä – punavalo paloi henkensä kaupalla

MM-kisat: Yhdeksäs päivä – punavalo paloi henkensä kaupalla

Yhdeksän päivän ikään ehtineet MM-kisat ovat olleet epätasaisimmat vuosiin. Lauantain kuudesta ottelusta neljä päättyi murskalukemin.

Tanska-USA 1-7

Juuri niin epätasainen matsi kuin miltä lukemat näyttävät. Tanskan kannalta nämä MM-kisat ovat jo ohi ja se näkyy laatikossa rumalla tavalla. Tuskin jää Tanskan viimeiseksi murskatappioksi. USA piti Tanskan kustannuksella maalintekoharjoitukset, joilla se valmistautuu Saksa-otteluun.

Latvia-Venäjä 1-3

Tämä peli vaikutti erittäin lupaavalta vielä ensimmäisellä erätauolla. Mukavan reteää itseluottamusta otteisiinsa saanut Latvia piti Venäjää pinteessä ja pelasi ehkä yhden kisojen huikeimmista alivoimista jouduttuaan tappamaan 2+2 minuuttista jäähyä avauserän lopulla. Toisen erän alku toi kuitenkin muassaan vähän tutumman Latvian. Kaksi virhettä, toisesta maali, toisesta jäähy ja jäähystä toinen maali. Enempää ei Venäjä tarvinnut kiivetäkseen tämän pelin päälle. Latvia painoi loppuun asti täysillä, mutta Venäjä kesti ja ajoi Latvian kuilun partaalle pudotuspelipaikan suhteen.

Tsekkaa myös: Näin näet kaikki lätkän MM-matsin ilmaiseksi!

Latvian olisi voitettava ensin Ruotsi varsinaisella peliajalla ja täysi pistepotti pitäisi kalastaa myös viimeisestä pelistä Norjaa vastaan sekä toivoa, että Venäjä voittaisi siihen päälle vielä Ruotsin varsinaisella peliajalla. Jos Latvia onnistuu kaatamaan Ruotsin annetuin ehdoin, niin tilaus ei kuulosta enää lainkaan korkealta, mutta kukaan tuskin pidättää hengitystään asian suhteen. Mielenkiintoinen kysymys onkin, että uskooko Latvia siihen edes itse?

Kanada-Saksa 8-1

Saksan koppiin toimitettiin pikasähke pelin jälkeen. Siinä luki: ”Hei! Tervetuloa takaisin. Ehti ollakin jo ikävä. Terv. maan pinta.”

No, nyt ei Saksalla taatusti enää ole liikoja luuloja omista kyvyistään. Kanada antoi kunnolla shaftia lohkon kärkeen parkkeeranneelle Die mannschaftille. Tästä piti tulla paljon, paljon tiukempi peli, mutta Saksa ei oikein missään vaiheessa ehtinyt ilmoittautumaan matsiin mukaan. Kanadan ykköstykkinä häärinyt Mark Stone takoi hatullisen Saksan verkkoon.

Italia-Norja 1-7

Uskokaa tai älkää, mutta tämä peli oli 43 minuutin verran oikein kipakka kiekkokapina. Sitten Norja teki 3-1 ja Italia löi hanskat tiskiin. Siinä oikeastaan koko kisojen tarina Italian osalta. Italia kyllä yrittää aluksi, mutta joukkueen psyyke ei kestä kahden maalin eroa. Sillä siunaaman hetkellä, kun ero nousee kahteen, menee Italian niska luimuun ja pelit lähtevät repeämään. Italian tämän kevään kelvottomat esitykset saavat miettimään, että kunpa Slovenia olisi onnistunut viime keväänä maalinteossa ensin.

Norja pelasti voitollaan nämä MM-kisat ja varmisti lippunsa ensi kevään Sveitsin kisoihin, mutta kysymys kuuluu, miksi Norja näyttää aiempien vuosien itseltään jäällä vasta nyt? Toki hyvä, että ylipäätään vaihde löytyi tärkeimpiin peleihin, mutta jossiteltavaa jää.

Iso-Britannia – Slovakia 1-7

Ison-Britannian kunniaksi on sanottava, että heillä sentään riittää yritystä jokaisessa pelissä loppuun asti. Toisin kuin Italiasta, Briteistä sentään huokuu jonkinlainen ylpeys siitä, että he ovat kisojen ylimmällä tasolla ja se tuo muassaan vimman painaa töitä. Toki heidänkin peleissään tulos on revennyt rumaksi jo useasti ja realismi hiipii pelien vanhetessa puseroon, mutta tällä ryhmällä on sentään sydäntä!

Slovakia tappoi pelin nopeasti ja piti rutiinivoitolla itsensä vielä mukana keskustelussa pudotuspelipaikan suhteen. Koska Slovakialla on taskussaan varsinaisen peliajan voitto USA:sta, sillä on vielä mahdollisuus. Toki Slovakian olisi voitettava vielä omassa päätöspelissään Tanska, mutta se ei kuulosta pahalta. Se taas kuulostaa hieman pahalta, että USA pelaa vielä Saksaa ja Kanadaa vastaan eikä saisi ottaa tililleen pistettä enempää. Tämä saattaa hyvinkin olla jo liikaa pyydetty, sillä kummallakaan USA:n vastustajalla ei ole käytännössä mitään muuta pelattavaa kuin lohkoasetelma jatkoa varten.

Ruotsi-Sveitsi 4-3

Kukaan tuskin yllättyi, että viime vuoden finaaliuusinta oli heittämällä päivän paras peli. Sveitsi tosiaan näyttäisi olevan vakiinnuttamassa asemaansa suurten kiekkomaiden joukossa, vaikka NHL-kronorna olikin parempi tässä pelissä. Hyvää mäiskettä riitti koko ottelun tarpeiksi, mutta on kovin sääli sinänsä hienon pelin kannalta, että Sveitsi töhlöili Ruotsille paikat heti itse tekemiensä maalien jälkeen. Ei Ruotsille kannata antaa yhtään ylimääräistä siimaa! Sen verran monet perättäiset MM-kisat tässä on menty, joissa Sveitsi ja Ruotsi astelevat samaan askiin, ettei tämä tieto voi tulla yllätyksenä.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut