MM-kisat: Venäjä puolustamaan mestaruutta kovalla nipulla

Hallitseva mestari Venäjä lähtee aina kisoihin mielessä vain kirkkain mitali. Päävalmentaja Olegs Znaroks on saanut eteensä jälleen pelottavan kovan materiaalin. Znaroks on myös osoittanut, kuinka latvialainen saa joukkueen todellakin sitoutumaan omaan tekemiseen niin Venäjä on tänäkin vuonna suurin mestarisuosikki.

KOVALTŠUK, MALKIN, TARASENKO…

Joukkue on taas pitkälti koottu KHL:n tähdistä, mutta löytyy joukosta myös muutama hyvä täsmävahvistus NHL:n puolelta. Rapakon takaan saapuneet Sergei Bobrovski sekä Anton Khudobin takaavat, että Venäjän maalivahtipeli on kunnossa. Joukkueen hyökkäyksen terävimmästä kärjestä vastaavat Jevgeni Malkin, Vladimir Tarasenko, Valeri Nichushkin eikä tietysti voi unohtaa Gagarin Cupin voittoa juhlinutta Ilja Kovaltšukia.

Mainos alkaa

Znaroksin joukkueet ovat tunnettu erinomaisesta puolustuspelaamisesta sekä monipuolisesta hyökkäämisestä, joten joukkueella on kaikki edellytykset edetä aina mestaruuteen asti. Mutta venäläinen mentaliteetti, kun saattaa joskus järkkyä niin tulos voi olla myös katastrofi niin kuin Sotsin Olympialaisissa nähtiin. Venäjä on varmasti vielä valmiina, mikäli NHL:stä vapautuu venäläisiä pelaajia maajoukkueen käyttöön.

Seuraa heitä

Vladimir Tarasenko pelasi aivan huikean kauden St. Louis Bluesissa takoen hurjat 73 tehopistettä. Taitava ja nopea venäläinen omaa myös loistavan laukauksen ja tulee olemaan yksi kisojen parhaimmista maalintekijöistä. Tarasenko ei ole vielä aikuisten tasolla maajoukkueen kanssa voittanut mitään, joten näytönhaluja nuorella venäläisellä on takuuvarmasti.

Columbuksen maalivahti Sergei Bobrovski on turnauksen parhaimpia maalivahteja ja Venäjän joukkueen selkäranka. Bobrovski oli torjumassa viime vuonna Venäjälle MM-kultaa. Maalivahdin tilastot viime vuoden MM-kisoista ovat hurjaa luettavaa, kun miehen torjuntaprosentti oli hurja 95.

Veikkauksemme:

Venäjä on ehdottomasti yksi suurimpia suosikkeja etenemään finaaliin, mikäli joukkue sitoutuu Znaroksin pelisysteemiin ja pelaa yhtenäisesti. Venäläisillä pelaajilla on vaan usein taipumus sortua yksin puskemiseen ja se tunnetusti ei menestystä tuo. Znaroks on kuitenkin jokaisessa valmentamassaan joukkueessa osoittanut, kuinka kova valmentaja latvialainen on, joten Venäjälle kaikki muu kuin mestaruus on pettymys.