Jalkapallon MM-kisat: Ranska ja Argentiina avaavat urakkansa lauantaina

Argentiina

Lauantaina MM-urakkansa aloittavat kaksi mahdollista mestaruuskandidaattia, kun Ranska ja Argentiina pelaavat avausottelunsa. Ranska kohtaa kello 13:00 alkavassa ottelussa Australian, kun taas Lionel Messin viimeinen maailmanmestaruusjahti alkaa kello 16:00 Islantia vastaan. 

Jalkapallon MM-kisat: Ranska-Australia & Argentiina-Islanti

Ranska ja Australia ovat kohdanneet maaotteluissa vain neljä kertaa, ja kaksi näistä kohtaamisista on päättynyt ranskalaisten voittoon. Juuri mukavampaa avausottelua ei Didier Deschamps joukoilleen olisi voinut toivoa, sillä Socceroos on ainakin ennakkoon lohkonsa heikoin joukkue.

Viidettä kertaa MM-turnauksessa esiintyvä Australia on edennyt kerran neljännesvälieriin, mutta pudotuspelipaikka vaatisi karsinnoissakin tiukoilla olleelta joukkueelta huomattavaa venymistä. 38-vuotiaalla Tim Cahillilla on mahdollisuus onnistua neljäntenä pelaajana historiassa tekemään maali neljässä eri maailmanmestaruusturnauksessa, mutta se fakta, että 38-vuotias konkari on yhä varteenotettava vaihtoehto joukkueensa kärkeen, kertoo enemmän muun joukkueen tasosta kuin Cahillista.

Mainos alkaa

Ranska sen sijaan suorastaa pursuaa supertähtiä, ja kysymys onkin enemmän siitä, saako Deschamps joukkueensa puhaltamaan yhteen hiileen. Antoine Griezmann on joukkueen kansikuvapoika, mutta Paul Pogba ja ensimmäisenä ranskalaisena teininä MM-viheriöillä esiintyvä 19-vuotias Kylian Mbappé ovat myös valmiita näyttämään osaamisensa.

Islannin MM-historia alkaa todellisella tulikasteella 

350 000 asukkaan Islanti pelaa historiansa ensimmäisen jalkapallon MM-ottelun lauantaina, ja vastassa on heti yksi jalkapallomaailman jättiläisistä. Argentiina jahtaa Venäjältä kolmatta maailmanmestaruuttaan, ja monille pelaajille kyseessä on viimeinen mahdollisuus saada käsiinsä himoittu pysti.

Lionel Messi valmistautuu neljänteen ja viimeiseen MM-turnaukseensa hurjien paineiden alaisena. Yhteensä 64 maalia maajoukkueen riveissä iskenyt Kirppu on jälleen joukkueensa tärkein pelaaja, mutta valmistautuminen kisoihin on Argentiinalta mennyt horjuvasti: jo karsinnoissa joukkue oli tiukoilla, ja harjoitusottelujen pohjanoteeraukseksi jäi 6-1 tappio Espanjan käsittelyssä.

Avausottelussaan Argentiina pääsee harjoittelemaan kuvioitaan todella tiiviillä formaatiolla pelaavaa vastusta vastaan. Islannin puolustuvoittoinen taktiikka ja tinkimätön asenne tulevat testaamaan ennakkosuosikin kykyä hajottaa matalalla makaava vastustaja, mutta jos Argentiina mielii mestaruudesta haaveilla, pitäisi Islanti-ottelun olla vasta lämmittelyä. Nämä viikingit ollaan kuitenkin aliarvioitu jo niin monta kertaa, ettei Argentiinan parane ottaa mitään itsestäänselvyytenä.

Ranska-Australia -ottelu pelataan lauantaina kello 13:00 ja Argentiina ja Islanti kohtaavat muutamaa tuntia myöhemmin kello 16:00. Molemmat ottelut näytetään suorana lähetyksenä YLE TV2:n kautta.

Pallomeri.net tarjoaa jalkapallon MM-kisat -osion, josta löydät muun muassa kaikkien MM-joukkueiden kokoonpanot sekä otteluohjelman! Lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tsekkaa myös:

Futiksen MM-kisat 2018: Lohkot

Futiksen MM-kisat 2018 – otteluohjelma & aikataulut

Jalkapallon MM-kisojen viralliset nettisivut