MM-kisat: Puolivälieräpäivän tivolissa riitti kieputtimia joka lähtöön!

MM-kisat: Puolivälieräpäivän tivolissa riitti kieputtimia joka lähtöön!

Tämän vuoden MM-kisat ovat siirtyneet mitalipelivaiheeseen. Kisojen neljä parasta saatiin selville toinen toistaan dramaattisemmilla tavoilla.

Venäjä-USA 4-3

Ensimmäisen erän perusteella olisi voinut luulla, että Venäjä vie koko potin rennosti rallatellen matkallaan, sillä niin ylivoimainen Venäjä oli. USA:n kunniaksi on kuitenkin sanottava, että he tekivät tästä vielä pelin ja Venäjä joutui lopussa tosissaan puolustuskannalle. Heikko avauserä jää taatusti kummittelemaan jenkkien mieliin, mutta peiliin katsominen ei olisi pahitteeksi Venäjän neljännenkään maalin kohdalla. Venäjä jatkaa turnauksessa edelleen tappioitta.

Lue myös: Tällä tavalla näet MM-kisojen mitalipelit ilmaiseksi!

Kanada-Sveitsi 3-2 JA

Ja tässä pelissä nähtiinkin kisahistorian taatusti dramaattisin maali. Sveitsi oli kiinni voitossa aivan kalkkiviivoilla asti, kunnes ajassa 59:59,7 nähtiin Kanadan tasoitus. Tuo ei ole lyöntivirhe. 0,3 sekuntia erotti Sveitsin välieräpaikasta. Jatkoajalla Sveitsillä oli paikkansa, mutta Kanadan Mark Stone sammutti valot Sveitsin mitalihaaveilta ja vei Kanadan mitalipeleihin.

Tsekki-Saksa 5-1

Peli ei missään tapauksessa ollut niin selvä kuin numeroita voisi luulla. Saksa oli toki selkeä altavastaaja, mutta pystyi luomaan sen verran paikkoja, etteivät ainakaan lisämaaleja olisi voinut pitää minään vääryytenä. Lopulta Saksan selkäranka kuitenkin hapertui kolmannen erän alussa, kun upeaa turnausta pelaava Tsekin kapteeni Jakub Voracek vei Tsekin toista kertaa johtoon 2-1-maalillaan. Sen jälkeen peli lähti hiljalleen repeämään ja Tsekki namutteli lopulta reiluhkon voiton.

Suomi-Ruotsi 5-4 JA

Jos Leijonille jäisi viikonloppuna luu käteen, tai vaikka mitalikin irtoaisi, niin paljon saa tapahtua, että nämä MM-kisat eivät jäisi meikäläisittäin mieleen nimenomaan tämän pelin ansiosta. Puolivälierätrilleristä tuli välitön klassikko ja Ruotsi saa syyttää vain itseään siitä, että se konttasi itsenä puolivälierissä pihalle hirmuisella joukkueellaan. Suomi käytti Ruotsin pelaamisen aukot ja Ruotsi löi johtoasemassa avaimet Leijonien käsiin ihmeellisellä passivoitumisellaan. Sakari Manninen hääri todellisena Leijonakuninkaana iskien pöytään tehot 1+3 vastaten samalla myös voittomaalista.

Turnauksen semifinaalit pelataan lauantaina ja Suomi pelaa klo 16:15 alkavassa iltapäiväpelissä Venäjää vastaan. Kanada ja Tsekki puolestaan aloittavat oman kamppailunsa klo 20:15.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut