MM-kisat: Neljäs kisapäivä – Kosicen lohko on ilmiliekeissä!

MM-kisat: Neljäs kisapäivä – Kosicen lohko on ilmiliekeissä!

Neljäs päivä oli lopulta se päivä, jolloin tämän kevään MM-kisat roihahtivat liekkeihin. Illan kruunasi Kanadan ja Slovakian uskomaton spektaakkeli!

USA-Suomi 3-2 JA

Suomen osalta MM-kisat ovat alkaneet loistavasti, vaikka otteluohjelma ei luvannut ennalta kuin synkeitä hetkiä. Leijonien otteluohjelman kivikkoinen osuus tuli päätökseensä USA:ta vastaan. Ensimmäisessä erässä maalivahtipeli jätti toivomisen varaa molemmissa päissä, mutta jatkossa kaukalossa nähtiin vain laadukkaita otteita. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle ja voittomaalin iski USA:n Dylan Larkin. Voittomaali herätti paljon sapekkaita kannanottoja Leijonien leiristä, sillä maalia näytti edeltävän karkeahko tuomarivirhe.

Venäjä-Tsekki 3-0

Myös Bratislavan iltapäivässä nähtiin raskaan sarjan haastajien iskujenvaihto. Peli oli tiukanpuoleinen vääntö, jossa eroa löytyi käytännössä vain maalinteon tehokkuudessa. Venäjä käytti tonttinsa ja loistavasti kisat aloittanut Tsekki koki turnauksen ensimmäisen takapakkinsa. Tämä ottelu olisi kaivannut ehdottomasti myös Tsekin maaleja noustakseen huippuunsa draaman kaaren osalta, mutta kaikesta huolimatta peli oli varsin nautittava.

Slovakia-Kanada 5-6

Vau…siis…vau!! Ehdottomasti paras ottelu, jonka nämä MM-kisat ovat eteemme toistaiseksi tuoneet. Tässä pelissä oli aivan kaikkea. Oli paljon maaleja, johtoaseman vaihteluja, suurta tunnetta, joka solullaan matsissa mukana elänyt yleisö, huippusuorituksia ja ei-niin-hyviä suorituksia tuomassa kontrastia, oli dramaattisia käänteitä ja kaiken huippuna uskomaton loppuratkaisu. Mark Stone ratkaisi ottelun vaivaiset 1.8 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tällaiset ottelut ovat MM-kisojen suola, sokeri, sahrami ja chilihiutaleet. Tällaista lätkä on viihdyttävimmillään!

Norja-Ruotsi 1-9

Sillä välin, kun Kosicessa tehtiin jälkeä MM-historiaan, neppailtiin Bratislavassa aikakirjoihin täysin yhdentekevä ja yksipuolinen maalintekoharjoitus, jota vain ruotsalaiset voivat rakastaa. Ruotsin NHL-arsenaali alkaa saada kynsiään teräviksi ja teki Norjasta itselleen pelkän nyrkkeilysäkin. Kovin kaksista jääkiekkopeliä ei vain tuollaisilla aineksilla aikaiseksi saa.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut