MM-kisat: Kanada yksi kisojen suurimmista ennakkosuosikeista

Leijonille viime vuoden MM-kisoissa puolivälierissä pudonnut Kanada lähtee tämän vuoden turnaukseen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina. Kanada on saanut jalkeille todella kovan nipun ja joukkue viliseekin jälleen NHL-tähtiä.

Kanadan joukkueessa kokemusta lähes 8000 NHL-ottelun edestä

Kanadan tämän vuoden joukkue on poikkeuksellisen nimekäs ja mukana on myös muun muassa Sidney Crosby, jota pidetään yleisesti yhtenä maailman parhaana pelaajana. Crosby on edellisen kerran pelannut MM-kisoissa keväällä 2006, jolloin 19-vuotias nuorukainen takoi 9 ottelussa peräti 16 tehopistettä. Kanadan suurimmat ongelmat ovat aina löytyneet tolppien välistä, joten tänäkin vuonna Mike Smithillä ja Martin Jonesilla on paineita hartioillaan. Smithillä on takana vaikea kausi Arizonassa ja Joneskaan ei pelannut Los Angeles Kingsin riveissä tällä kaudella kuin 15 ottelua.

Vaahterapaitojen pääkäskinäjä toimii Todd McLellan, joka sai ennen MM-kisoja potkut San Jose Sharksista, jossa mies valmensi seitsemän kauden ajan. Kanadan joukkueesta löytyy todella suuri määrä yksilötaitoa ja joukkue saan kasaan neljä todella hyvää ketjua, joista tulivoimaa löytyy käsittämättömän paljon. Turnauksen aikana Kanada tulee luultavasti lyömään todella ison määrän maaleja vastustajan verkkoon.

Seuraa heitä

Kesän 2013 ykkösvaraus Nathan MacKinnon on jälleen mukana Kanadan joukkueessa. Hurjaa jälkeä viime keväänä NHL:n pudotuspeleissä tehnyt MacKinnon pelasi kohtalaisen toisen kauden NHL:ssä, mutta oli myös hienoinen pettymys, sillä mies ei viimeistellyt “kuin” 38 tehopistettä. MacKinnon on erittäin nopea luistelija ja hyvä kiekonkäsittelijä. Pelaa varmasti Kanadan kärkiketjuissa ja tulee saamaan turnauksen aikana paljon vastuuta.

Kanadan joukkueesta löytyy myös kesän 2014 ykkösvaraus, kun Florida Panthersin puolustaja Aaron Ekblad löytyy joukkueen takalinjoilta. 39 tehopistettä NHL:ssä tällä kaudella tehnyt puolustaja ei ole aiemmin pelannut aikuisten arvokisoissa, mutta tuo paljon eri variaatioita Kanadan puolustukseen. Isokokoinen puolustaja, joka liikkuu hyvin ja omaa myös erinomaisen laukauksen.

Veikkauksemme

Kanada on yksi turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista, mutta maa on jäänyt viimeiset viisi kertaa puolivälieriin. Kynnyskysymys on, että miten Kanada selviää isossa kaukalossa. Alkulohkosta joukkue menee varmasti jatkoon, mutta jatkopeleissä on se jännittävä asia, että yhdellä tappiolla putoaa turnauksesta. Kaikesta huolimatta uskomme Kanadan mestaruuteen.