MM-kisat: Isot ottivat rutiinivoitot pois kuleksimasta, putoamistaisto selkeni

MM-kisat: Isot ottivat rutiinivoitot pois kuleksimasta, putoamistaisto selkeni

Kahdeksas päivä ei yllätyksiä korissaan kantanut, vaan MM-kisat puksuttivat odotettuja uria pitkin. Isot olivat isoja ja putoamistaistoon saatiin selkeyttä.

Ranska-Slovakia 3-6

Kisaisännät saivat VIHDOIN ansaitsemansa palkinnon! Slovakia on pelannut toinen toistaan huikeampia pelejä ja tarjonnut uskomatonta draamaa lipunostaneille sekä tv-katsojille, mutta luu on jäänyt käteen tylyllä tavalla. Slovakialla on vielä toivoa päästä puolivälieriin, mutta oljenkorsi on ohut. Mutta niin kauan kuin sellainen vain on, säilyy kotiyleisön sähkövaraus ennallaan, mikä on yleensä aina ollut loistava asia koko kisojen tunnelmalle. Ranska hukkasi käytännössä viimeisen mahdollisuutensa pedata sarjapaikkaansa, joten edessä on maanantaina kamppailu Isoa-Britanniaa vastaan, jossa voittaja säilyy. Slovakia oli kerännyt itsensä pettymysten jälkeen hienosti, mutta Ranska antoi kolme maalia ensin eteen ja päästyään takaisin peliin mukaan muni karmeilla virheillä loputkin kirimahdollisuutensa.

Itävalta-Norja 3-5

Heittämällä päivän paras peli! Ilman avainpelaajiaan vääntävä Norja on ollut siitäkin huolimatta häkellyttävän vaisu ja repaleinen ryhmä. Tällä kertaa nahanluonti kuitenkin näyttää onnistuvan riittävällä tasolla, sillä vuonomaan veijarit saivat tehoja irti koneesta juuri siinä peleistä tärkeimmässä. Vaikka peli oli tiukka ja tasainen, niin Norja piti heikkopäisenä huitovan Itävallan sopivasti käsivarren mitan verran etäällä ja iski itsensä aina johtoon, kun Itävalta pääsi tasoihin. 22-vuotias pakki Christian Bull oli yllättävä tehomies iskiessään hattutempun. Itävallan peli on vaikuttanut läpi turnauksen siltä, että kunhan vain ne oikeat vastustajat tulevat, niin Itävallan MM-kisat lähtevät kunnolla liikkeelle. No, nyt sellainen jälleen tuli ja Itävalta on yhä nollakerhossa.

Lue myös: Katso kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut ilmaiseksi!

Norja pelaa lauantaina Italiaa vastaan ja voitolla sinetöisi sarjapaikkansa. Norjan tappio olisi Itävallan painajainen, mutta vaikka niinkin kävisi, ratkeaa Itävallan sarjapaikan kohtalo maanantai-illan Italia-ottelussa.

Suomi – Iso-Britannia 5-0

Suomi teki sen mitä pitikin, eli lähti peliin riittävällä asenteella, ei päästänyt halukkaasti puolustanutta Isoa-Britanniaa iskemään ja teki tarvittavat maali, joilla peli hoitui. Maalijuhlaa ei nähty, mutta kypsää pelaamista kylläkin. Iso-Britannian maalivahti Ben Bowns teki jälleen kaikkensa, mutta ei voinut maaleille juuri mitään. Ensimmäisen erän britit rimpuilivat hienosti nolla-nollassa, mutta heti toisen erän alkuun Toni Rajala ampui rodittoman tarkalla rannarilla Leijonat johtoon ja käytännössä sinetöi brittien kohtalon jo sillä.

Tsekki-Italia 8-0

Italia onnistui myös avauserän puolustuspelissä vaikka yksi takaisku menikin, mutta kun Radko Gudas latoi purkukiekon puolesta kentästä Italian uuniin, niin saapasmaan veljet alkoivat tehdä itsestään kovin pieniä. Selvä ylikävely, jossa oltaisiin voitu suorittaa kättelyt kahden erän jälkeen.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut