MM-kisat: Kahdeksannen kisapäivän Sankareita ja konnia!

Christian Bull MM-kisat 2019

MM-kisat tarjoavat tarinoita jokaisen kisapäivän tarpeiksi. Kahdeksantena päivänä meinattiin eikä menty, mutta Sankarit ja konnat on taas löydetty.

Sankarit

Kunniamaininta – Radko Gudas

Gudakselle tuli annettua poikittaista hänen kyseenalaisista otteistaan, mutta tämän päivän suorituksesta voi huolettaa antaa muistodiplomin, Pätkiksen (puoliksi sulaneen, tietysti!), viirin (vapaavalintainen, tietysti!), lahjalusikan, jolla ei voi syödä ja kutsua kunnanjohtajan onnittelemaan ja paiskaamaan tassua perseeltä haisevalla, hikisellä ja kylmällä kädellään.

Gudas nimittäin tuli perjantai-iltana ampuneeksi yhden MM-historian onnistuneimmista purkukiekoista. Kiekko otti mukavan ponnun jäästä kesken matkaa ja holahti Italian pörsään. Gudas se vain löytää aina uusia tapoja olla ikävä vastustaja.

Mainos alkaa

Tsekkaa myös: Näin katsot kaikki MM-kisojen ottelut ilmaiseksi.

3. Mike Hammond (Iso-Britannia)

Olen näissä kehunut maalivahti Ben Bownsia niin monta kertaa (ja rehellisyyden nimissä nytkin olisi ollut kosolti aihetta), että tällä kertaa on syytä mainita joukkueen paras kenttäpelaaja. Hammond ei vielä säväyttänyt viime kevään 1-divisioonan kisoissa, mutta nyt kun estradiksi on pykätty pääsarjatason MM-kisat, niin Hammond näyttää parhaita puoliaan pelaajana. Taitava ja röyhkeä hyökkääjä olisi nähdyn perusteella kelpo pelaaja EIHL:ää isompiinkin ympyröihin.

2. Mikko Lehtonen (Suomi)

”Bobi” on ollut läpi kisojen loistava, mutta nyt kun tuli pöytään tehojakin, niin nostetaan hänet esiin. Olen sydänjuuriani myöten järkyttynyt ja pöyristynyt, jos ei joku elämäänsä kyllästynyt jäähallikahville salaa allerginen NHL-scoutti ymmärrä kirjoittaa Lehtosen nimeä papereihinsa. Jos herranjestas Niclas Almari, eli Suomen mestarin seiskapakki, allekirjoittaa NHL-diilin, niin miten hemsvetinkerpeleessä ei kukaan ole lyönyt moista pahvia vielä Lehtosen eteen? Jos taas kyse on siitä, ettei Jokereiden kanssa tehdyssä diilissä ole NHL-pykälää, niin agentti vaihtoon ja sassiin. Lehtosen paikka on rapakon takana. Hieno peli huimalta pakilta.

1. Christian Bull (Norja)

Christian on Bull ja kaikki muut on shittiä! 22-vuotias pakki teki toisissa MM-kisoissaan ensimmäiset maalinsa ja kun kerran maalin makuun pääsi, niin paukutti hatullisen. Uran maalimääristä päätellen ei Bull ole monasti hattua päähänsä vetänyt maalien takia. Hyvään paikkaan Bull hattutemppunsa säästi, nimittäin peli oli Norjalle kenties se kisojen isoin peli. Siinä on hyvä onnistua, jos joskus. Loistava peli, bravo!

Konnat

Kunniamaininta –  Toni Rajala (Suomi)

Totta kai oli toivottavaa, että joku jossain kohtaa peliä hyppäisi ketsuppipullon päälle kaikella voimallaan, aukaisisi lukot koko joukkueelta ja olihan Rajalan häkki aivan julmetun hieno, mutta se oli myös aivan hervottoman tyly tapa pudottaa Iso-Britannia jään pinnalle avauserän kovan taistelun jälkeen. Pakin jaloista niin tarkka veto kuin vain voi olla. Täysin epäreilua! Aivan liiaallista voimankäyttöä ja hauiksennäyttöä! Vähemmästäkin pitäisi aina välillä antaa 2min vastustajan kohtuuttomasta nöyryyttämisestä.

3. Alexandre Texier (Ranska)

Hienosti kisoissa pelannut nuori tähti suttasi 2-5-maalissa kiekon suoraan slovakkien alivoimapelaajien lapaan ja heidän tilanteesta tekemänsä maali oli viimeinen niitti Ranskan takaa-ajolle. Nuoren miehen on oppirahansa maksettava ja perjantai-iltana oli näemmä seuraavan maksuerän aika.

2. Alexander Rauchenwald & Markus Schlacher (Itävalta)

Tämä dynaaminen duo kunnostautui maskimiehinä ja molemmat vielä eri tekniikoin. Sääli vain, että he tekivät maskia omalle maalivahdilleen ja vieläpä herkällä hetkellä peliä. No, ei kai sille oikeaa aikaa ole, mutta kisojen tärkeimmässä pelissä avausmaalin lahjoittaminen omalla mörhöilyllä ei ainakaan ole järin optimaalinen hetki. Ehkä jos on tuplanumeroilla tulossa jo turkkiin, niin silloin se ei siinä konkurssissa enää paljoa paina. Ei, vaikka MM-kisat olisivat jo pudotuspelivaiheessa.

Schlacher valitsi klassisen ”katson uhkaavasti ja pontevasti kohti siniivalla seisovaa vastustajaa samalla maalivahdin näkökentän peittäen”-tekniikan, josta hän ei luopunut kunnolla edes vedon lähdettyä. Rauchenwald puolestaan klaarasi oman osuutensa työntämällä merkkaamansa miehen liikkuvaksi maskiksi. Että ei nyt ihan näinkään, poijjaat.

1. Marco De Filippo (Italia)

Yksi kisojen ikimuistoisimmista maalivahtisuorituksista lyötiin pöytään Italian suunnalta. Tunnen kyllä sympatiaa kuomaa kohtaan, mutta eiköhän hän tiennyt sen itsekin maalin holahtaessa sisään, että tästä saattaa kuulla pariin kertaan muiltakin kuin joukkuetovereilta ja kavereilta. Tällaiset listaukset on tehty juuri tällaisia mokia varten ja näyttävä imurointi on yleensä hyvä tapa vallata listan kärkipaikka. Niin tälläkin kertaa.

Markku Silvennoinen