MM-finaalin tuomarointi oli täydellinen farssi – myös Naisleijonien räikeät sääntörikkomukset menivät läpi

MM-finaalin tuomarointi oli täydellinen farssi – myös Naisleijonien räikeät sääntörikkomukset menivät läpi

Jääkiekon naisten MM-finaalin tapahtumat nousivat suureksi puheenaiheeksi sunnuntaina, kun Naisleijonien jatkoaikamaali hylättiin.

USA:n ja Suomen välinen finaali sai dramaattisen käänteen jatkoajalla, kun Naisleijonat iskivät kiekon maaliin ja aloittivat jo mestaruusjuhlat. Osumaa lähdettiin lopulta tarkistamaan videolta ja lopputuloksena oli maalin hylkäminen. Kaiken kukkuraksi USA:n maalivahdille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin jäähy, joten palaset eivät nyt oikein loksahtaneet paikoilleen.

Ensimmäinen tuomarivirhe nähtiinkin tässä, sillä Yhdysvaltojen maalivahdin saama jäähy ja Suomen hylätty osuma maalivahdin häirinnästä ei vain ole mahdollinen yhdistelmä millään mittarilla.

Farssi sai jatkoa heti perään, kun Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen käveli jäälle kertomaan mielipiteensä tuomiosta. Mustosen olisi pitänyt saada tempusta automaattisesti pelirangaistus, jolloin mies olisi joutunut katsomon puolelle. Tätä tuomaristo ei kuitenkaan antanut, joten Mustonen sai olla loppuun asti omiensa tukena penkin takana.

Tuomarivirheet eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä Mustonen sai kaiken lisäksi haastaa vielä hylätyn maalin. Sekään ei olisi pitänyt olla enää mahdollista, koska Suomi oli aikaisemmin käyttänyt aikalisänsä, jolloin myös haasto-oikeus katoaa.

Se on varmaa, että MM-finaalin tapahtumat tulevat aiheuttamaan keskustelua pitkään, sillä jo sunnuntaina useammassa maassa sympatiat osoitettiin Naisleijonien puolelle.

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistökin otti kantaa Naisleijonien hylättyyn maaliin – ”Ei oikein aukea”

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut