Susijengin MM-turnaus jatkuu – tässä ottelut ja panokset

Susijengi Susijengin
Kuva: Getty Images

Susijengin MM-turnaus jatkuu vielä kahdella ottelulla, vaikka alkulohkon kaikki kolme kamppailua päättyivät tappioon.

Suomen ottelut koripallon MM-kisoissa jatkuvat kahdella alemman jatkosarjan ottelulla. Susijengi hävisi kaikki alkulohkon ottelunsa, joten se pelaa nyt sijoista 17-32.

Suomi kohtaa ensiksi torstaina 31.8. Kap Verden kello 10:30 alkavassa kamppailussa. Suomen turnaus huipentuu lauantaina 2.9., kun se kohtaa niin ikään kello 10:30 alkavassa ottelussa Venezuelan.

Susijengi pelaa kahdessa alemman loppusarjan ottelussa paitsi sijoituksista, niin ennen kaikkea mahdollisuudesta päästä olympiakarsintoihin.

Vuoden 2024 olympialaisten koripallossa kisaa 12 joukkuetta, joista yksi on kisaisäntä Ranska. Seitsemän paikkaa jaetaan suoraan MM-kisojen sijoitusten perusteella niin, että karkeloihin mukaan pääsee kaksi Euroopan parasta maata, kaksi Amerikan parasta maata, sekä parhaat maat Afrikasta, Aasiasta ja Oseaniasta. Loput neljä paikkaa jaetaan olympiakarsintojen perusteella.

Olympiakarsintoihin pääsee mukaan 24 maata. Mukaan mahtuvat MM-kisojen toiseksi paras Afrikan joukkue, kolmanneksi paras Euroopan joukkue sekä toiseksi paras Aasiasta tai Oseaniasta oleva joukkue. Lisäksi mukaan pääsee 16 seuraavaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta. Loput viisi paikkaa jaetaan maanosien olympiakarsintaturnauksista.

Susijengin tilanne on siinä mielessä haastava, että kohtalo ei ole omissa käsissä. Suomen täytyy voittaa molemmat jatkosarjan ottelunsa, mutta muiden pelien lopputulokset voivat olla Suomen kannalta epäsuotuisia, jolloin kaksi voittoakaan ei välttämättä riitä olympiakarsintapaikkaan.

Katso myös: Hupaisaa sekoilua MM-kisoissa – Georgia ja Venezuela sähläsivät vuorotellen


Joukkueet: