IL: Suomen tv-oikeuksien kohtalo yhä auki – mistä Mestarien liigaa näkee jatkossa?

Mestarien liiga -vihjeet Urheilukalenteri Mestarien liigaa

Iltalehti kertoo, ettei ole vieläkään mitään varmuutta siitä, minkä tv-toimijan kanavilta Mestarien liigaa jatkossa seurataan Suomessa.

Iltalehti uutisoi viime perjantaina, että Formula 1:n Suomen tv-oikeudet eivät ole käyneet vielä kaupaksi ja nyt lehti paljastaa, että sama tilanne koskee myös jalkapallon Mestarien liigaa.

Asian kanssa alkaa olla kiire, sillä turnaus tunnetusti käynnistyy jo syyskuussa. MTV on näyttänyt viime vuodet Mestarien liigaa yksinoikeudella Suomessa, mutta jatkosta ei ole vielä mitään varmuutta.

Mainos alkaa:

- Olemme jättäneet tarjouksen, mutta ei ole asian suhteen mitään varmuutta. Harvinaisen pitkään tämä asia on UEFA:ssa kestänyt. Oma arvaukseni on, että rahaa ei oikeuksista ole tulossa sisään niin paljon kuin ennen, ja nyt siellä tutkitaan muita vaihtoehtoja, toteaa MTV:n urheiluoikeuksista vastaava Jukka Raatikainen Iltalehdelle.

Todennäköisesti UEFA on siis kysellyt ostohalukkuutta myös sellaisilta tahoilta, jotka eivät vielä toimi urheiluoikeuksien parissa. Suomen markkinoilla. Iltalehti väläyttää jutussaan, että esimerkiksi Amazon Prime voisi olla yksi tällainen taho.

Moni toimija ostaa nykyään urheilunoikeuksia useampiin pohjoismaihin. Suomen osalta Mestarien liigan tv-näkyvyyden kohtalo saattaa siis hyvinkin olla riippuvainen isompien markkina-alueiden, eli lähinnä Ruotsin ja Tanskan tv-oikeuksien ratkeamisesta.

Iltalehden mukaan kyse on siitä, että taloudelliset realiteetit ovat iskeneet aiemmin oikeuksia kovalla ylihinnalla haalineiden yhtiöiden silmille. Näin oikeuksia myyvät tahot eivät enää saa markkinoilta parin vuoden takaisia hintoja tuotteistaan.

Tsekkaa myös: Napolin Victor Osimhen puski ilmiömäisen maalin – hyppäsi kirjaimellisesti puolustajan yli