Miksi puhutaan vain Patrik Laineesta – missä hehkutus Mikko Rantasesta?

Mikko Rantanen Colorado Avalanche - Pallomeri.net

Suomalaisten NHL-pistepörssin kärkeen on kavunnut tällä kaudella nuori mies Nousiaisista. TPS-kasvatti Mikko Rantanen on takonut 54 peliin kunnioitettavat 17+35=52 tehopistettä.

Nuorten maailmanmestari ja aikuisten MM-hopeamitalisti Rantanen on puhjennut kukkaan etenkin kovan työmoraalinsa ansiosta. Hän ei iske näyttäviä maaleja liukuhihnalta samaan tahtiin kuin Laine, mutta Coloradossa työhaluja osataan arvostaa. Tärkeää on ollut myös plusmiinus-tilaston koheneminen: Viime kaudella tehopisteitä syntyi 38, mutta plusmiinus-saldo oli hurjat 25 pakkasella, kun lukema nyt keikkuu nollan tuntumassa.

Vedonlyöntiyhtiö arvelee, että suomalaisten sisäisessä pistekisassa runkosarjan ykkössijasta vääntävät tasaisesti Rantanen sekä Floridan Aleksandr Barkov. ”Sasha” Barkov on viime yön syöttöpisteensä myötä neljä pistettä Rantasta perässä, mutta Rantasen asemaa heikentää joukkueen ykköspelintekijän Nathan MacKinnonin loukkaantuminen.

Viime kauden suomalaispörssin ykkönen Mikael Granlund (tällä hetkellä tehopisteitä 43) ja Laine (42) sekä Sebastian Aho (43) jäänevät tässä tilastossa tämän hetken ykköskaksikon taakse runkosarjan päättyessä.

Kertoimet: Kuka suomalaispelaaja tekee eniten pisteitä runkosarjassa?

Mikko Rantanen 2.25
Aleksander Barkov 2.25
Mikael Granlund 8.00
Patrik Laine 8.00
Sebastian Aho 8.00
Teuvo Teräväinen 12.00
Erik Haula 15.00
Mikko Koivu 150.00
Valtteri Filppula 150.00
Joonas Donskoi 150.00
Joel Armia 150.00