Klassikkovideo: Miroslav Klose tekee käsimaalin – pyytää erotuomaria hylkäämään osuman

Miroslav Klose - pallomeri.net

Saksalainen jalkapallolegenda Miroslav Klose lopetti upean uransa keväällä 2016. Hänet muistetaan jalkapallokenttien herrasmiehenä.

Klosen palkintokaappi on muhkea. Mies on voittanut urallaan muunmuassa MM-kisoissa kerran kultaa, kerran hopeaa ja kaksi kertaa pronssia. Klose on tehnyt pelaamissaan MM-kisoissa yhteensä 16 maalia ja hän on yhä kaikkien aikojen kovin maalintekijä maailmanmestaruuskisoissa.

Kesän 2014 MM-kultajuhlien jälkeen Klose ilmoitti lopettavansa pitkän taipaleensa Saksan maajoukkueessa. Viimeiset vuodet Klose pelasi italialaisen Lazion paidassa, jonka riveissä ura myös päättyi keväällä 2016.

Miroslav Klose ja unohtumaton Fair Play

Yksi unohtumaton episodi jäi futisromantikkojen mieliin ikuisiksi ajoiksi, kun syyskuussa 2012 tapahtui jotain kaunista. Klose teki Napolia vastaan maalin maalinedushässäkän keskeltä ja tuomari hyväksyi osuman. Klose teki maalin kuitenkin kädellään ja ilmoitti siitä välittömästi tuomarille ja pyysi tätä hylkäämään maalin. Vastustajajoukkue Napolin pelaajat halailivat kunnioittavasti Klosea tilanteen jälkeen. Napoli voitti matsin 3-0.

Klose sai tuon tapauksen jälkeen valtavasti tunnustusta ja ihailua ympäri jalkapallomaailmaa.

Mutta kyseinen tilanne ei ollut edes ainoa; nimittäin Klosen pelatessa Werder Bremenissä vuonna 2005 nähtiin samankaltainen episodi.

Werder Bremenille tuomittiin rankkari ottelussa Bielefeldiä vastaan, kun Klose törmäsi vastustajan maalivahtiin. Klose kertoi tuolloin heti erotuomarille, että pallo oli maalivahdin hallussa ennen hänen kaatumistaan. Tuomari muutti ratkaisuaan ja tuon lisäksi perui molarille antamansa keltaisen kortin.

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Vuosikymmenen hölmöin erotuomarisuoritus Englannin Kakkosliigassa


Pelaajat: