Legendaariseen Miracle on Ice -joukkueen pelaaja hakkasi naapurinsa rautaputkella – joutui mielisairaalaan

Miracle on Ice

NHL:ssä yli 350 ottelua pelannut ja legendaariseen Miracle on Ice -joukkueeseen kuulunut Mark Pavelich on joutunut surullisen kohtalon eteen.

Vuoden 1980 Lake Placidin olympialaisissa nähtiin kiekkohistorian suurin paukku, kun kokematon ja nuori Yhdysvaltojen joukkue paineli aina olympiakultaan asti. Matkalla kaatui muun muassa Neuvostoliitto, jota oli pidetty täysin voittamattomana joukkueena. Tuosta tarinasta on tehty myös elokuva, joka kantaa nimeä Miracle.

Yksi tuossa kultajoukkueessa pelanneista pelaajista oli Mark Pavelich, joka muistetaan myös NHL-kaukaloista New York Rangersin, Minnesota North Starsin sekä San Jose Sharksin paidasta.

Nyt Pavelichin elämä on kuitenkin ajautunut surulliseen syöksykierteeseen, sillä mies on nyt joutunut mielisairaalaan pakkohoitoon, kun entinen NHL-pelaaja hakkasi naapurinsa rautaputkella. Elokuussa tapahtuneen välikohtauksen taustalla oli Pavelichin epäilys siitä, että naapuri yritti myrkyttää hänet. Pahoinpitelyn uhriksi joutunut naapuri joutui sairaalahoitoon kahden murtuneen kylkiluun, nikamamurtuman ja vahingoittuneen munuaisen vuoksi.

Pavelichia vastaan nostettiin välittömästi syytteet ja mies vangittiin pahoinpitelystä epäiltynä. Nyt tapahtumaketju on saanut uuden käänteen, sillä entinen kiekkoilija määrättiin pakkohoitoon, koska hänet todettiin mielisairaaksi ja vaaralliseksi.


Pelaajat: