Mysteeri paljastui vihdoin – villi yö vei Nigerialta mehut vuoden 1998 MM-kisoissa

Miksi Nigerialta loppui bensa 1998 / Pallomeri.net

Yksi vuoden 1998 MM-kisojen isoista yllätyksistä tuli eteen, kun Tanska otti Nigerialta luulot pois. Nyt paljastui, että peli ratkesi jo edellisenä yönä.

Vuoden 1998 jalkapallon MM-kisojen lohkovaiheen pirteimpiä ilmestyksiä oli Nigeria, joka rullaili lohko D:n voittajaksi ja sai pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vstaansa Tanskan. Nigerialta odotettiin suurta näytöstä, mutta toisin kävi. Tanska teki jymypaukun ja repi Nigerian aivan riekaleiksi maalein 4-1.

Siitä lähtien Nigerian romahduksesta on liikkunut kaikenlaisia huhuja, mutta nyt, 22 vuotta myöhemmin, Nigerian legendaarinen laitapakki Taribo West kertoi nigerialaisen The Punch -lehden haastattelussa mikä tuolloin lopulta meni vihkoon.

Mainos alkaa

– Luin raportteja, joissa kerrottiin joukkueen vierailleen yökerhoissa ja ajaneen limusiinilla MM-kisojen aikana. En rehellisesti sanottuna tiedä näistä jutuista mitään. Mutta sen tiedän, että osa pelaajista toi salaa naisia leiriimme. Minä näin sen. Naiset olivat afrikkalaisia, jotka tulivat katsomaan turnausta. He rakastuivat joukkueeseemme lohkovaiheessa esittämämme pelin ansiosta. Siksi pelaajien oli helppo kosiskella naisia huoneisiin, West paljastaa.

Pelaajat ottivat ilon irti tilanteesta ja yöstä tuli villi sekä pitkä. Tämä jätti Westin mukaan selvästi jälkensä.

– Pelipäivänä näitte varmasti useita pelaajia, joilla ei ollut voimia tanskalaisia vastaan. He olivat väsyneitä, koska he olivat tehneet ylitöitä yöllä naisten kanssa. Huusin heille kentällä. Olin todella vihainen heille, West kertaa.

Pelaajat eivät voi Westin mukaan vedota ajattelemattomuuteen, vaan taustalla oli pahaa luulotautia ja silkkaa ylimielisyyttä.

– He tekivät niin, koska he ajattelivat, että voitamme kuitenkin Tanskan.

On kuitenkin syytä mainita, että Tanska sai seuravalla kierroksella vastaansa Brasilian ja juuttien matka päättyi siihen. Olisiko Nigerialla ollut paremmat mahdollisuudet? Sitä voidaan vain spekuloida, jos Westiä on uskominen, vain yhden villin yön takia.

Tsekkaa myös: Video: Aivan vastustamaton kierre – Valko-Venäjän liigassa nähtiin upea vaparimaali