Video: Mikko Rantanen osui kahdesti – nousi NHL:n pistepörssin kärkeen!

Mikko Rantanen Colorado Avalanche - Pallomeri.net

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen jatkoi mahtavia otteitaan, kun hänen joukkueensa kohtasi maanantain NHL-kierroksella Philadelphia Flyersin.

Rantanen viimeisteli kaksi osumaa ja niiden turvin hän nousi jakamaan NHL:n pistepörssin kärkisijaa yhdessä Auston Matthewsin (10+6) kanssa. Rantasen tehot kauden yhdeksässä ottelussa ovat 4+12=16.

Suomalaishyökkääjän ensimmäinen maali ottelussa Flyersia vastaan syntyi ylivoimalla, kun peliä oli takana reilut kolme minuuttia. Nathan MacKinnon heitti kiekon komeasti selkänsä taakse rystyltä ja paikalla oli Rantanen, joka sai iskeä pelivälineen sisään.

Rantasen toinen osuma näki päivänvalon ottelun loppuhetkillä tyhjään maaliin. Ottelu päättyi vierasjoukkue Avalanchen 1-4-voittoon.

Historiankirjat saivat jälleen lisäystä

Samalla syntyi jälleen uutta suomalaista NHL-historiaa, sillä 9:n ottelun pisteputkeen kauden alusta alkaen ei ole pystynyt aiemmiin yksikään suomalaispelaaja. Risto Siltanen aloitti kauden 1984-1985 – ja Jari Kurri kauden 1992-1993 – seitsemän matsin pisteputkella.

Avalanchen seuraennätyksetkin ovat lähellä mennä uusiksi, sillä ainoastaan puolustaja John-Michael Liles on yltänyt aiemmin yhtä kovaan putkeen kauden alusta. Hän pääsi pisteille kauden 2010-2011 yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa. Rantasen lisäksi samassa putkessa on nyt Nathan MacKinnon.

Myös Sebastian Aho merkkautti maanantain kierroksella yhden syöttöpisteen, mikä tarkoittaa sitä, että hänelläkin on käynnissä samainen 9:n ottelun pisteputki kauden alusta saakka luettuna.

Mikko Rantanen osui kahdesti Flyersia vastaan:

https://www.youtube.com/watch?v=Q_kA0vIz1Xo

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen YouTubesta.


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,