10 kysymystä: Mikko Rantanen – ”Nyt on saatava #WengerOut!”

10 kysymystä: Mikko Rantanen – ”Nyt on saatava #WengerOut!”

Winnipeg Jetsin Patrik Laine avasi ”10 kysymystä”-pelin, ja nyt on vuorossa Colorado Avalanchen riveissä ilmiömäistä NHL-kautta pelaava Mikko Rantanen!

Lue myös: 10 kysymystä: Patrik Laine – ”Shea Weber on ärsyttävän hyvä”

Rantanen on tällä kaudella ollut tosiaankin hurjassa vireessä, sillä 62 otteluun ovat syntyneet tehot 20+39=59 (tilanne 2.3.2018). Todellisen ryhtiliikkeen on ottanut myös koko Avalanchen joukkue, sillä viime kauden totaalinen pannukakku-suoritus on vaihtunut taisteluksi pudotuspelipaikasta.

Mikko Rantasen NHL-tilastot (NHL.com)

Te esititte Rantaselle kysymykset ja nyt on meidän aikamme hoitaa oma hommamme välittämällä ne itse atleetille. Tavoitamme Rantasen autosta, aamutreeneistä palaamassa, ja bluetooth-sähellyksen jälkeen linjan toisesta päästä alkaa kuulua myös tuttu Turun murretta puhuva ääni.

-Moro moro! Täsä mä just treeneist oon palailemassa, ni ei mittä. Paljo Arsun peli o?

Näin tosiaan alkaa keskustelumme. Kysymys johtuu siitä, että Rantasen intohimoisesti kannattama Arsenal pelaa juuri Valioliigassa Manchester Cityä vastaan.

Alkuläpinöiden ja tulosilmoituksen (0-1 Citylle) jälkeen on aika siirtyä oleelliseen: Teidän esittämiin kysymyksiin.

10 kysymystä – Mikko Rantanen:

(Tekstiä on hieman siivottu Turun murteesta, koska Turun murre.)

1. Hei, arvon turkulainen! Pori vai Rauma?

– Noh, pakko sanoa tähän Rauma. Siellä on tullut oltua Pitsiturnauksen takia, ja muutenkin jostain syystä juniorina enemmän. Siihen, kummassa on parempia ihmisiä, en ota kantaa.

2. Jos pitää sanoa vain yksi, niin mikä on Turun paras ruokapaikka? Ja minkätyyppistä ”roskaruokaa” tykkäät syödä, jos sille linjalle lähdet?

– En ole hirveästi käynyt missään hienommissa ravintoloissa Turussa, mutta Blankon ruuasta tykkään – siellä on aina sapuskat aivan viimeisen päälle. Hookissa on älyttömän hyvät wingsit, niin sinne tulee suunnattua, kun herkuttelufiilis iskee.

– Denverissä oma lemppari on Quality Italian, joka aukesi viime keväänä. Sieltä saa nimensä mukaisesti italialaista ruokaa, mutta myös huikeita pihvejä sun muuta. Monet joukkuekaveritkin tykkäävät paikasta ja siellä tulee käytyä porukallakin usein.

Mikko, City teki 0-2…

– Just. Eikö ne nyt voinu pitää sitä jännänä edes sen aikaa, että mä ehtisin kotiin? Miten ne voi kotonakin olla noin huonoja?

3. Lempiruoka treenien/pelin jälkeen?

– Ihan perinteinen kotiruoka. Hallilla saadaan hyvää perus-kotiruokaa, mikä on kiva – lohta, lihaa, kanaa ja sen tyyppistä. Mutta muutenkin koitan syödä palautumisen kannalta juuri hyviä juttuja, ja kotiruoka toimii siinä. Kotona Denverissä ja kesäisin Suomessa tulee kokkailtua aika perussapuskaa, koska ei sitä taidot edes muuhun oikein riitä. Kun kaipaa jotain parempaa, niin on pakko mennä ulos syömään, tai kesäisin äidin luo.

4. Kenellä Avalanchen joukkueessa on parhaat pukukoppijutut? Entä huonoimmat?

– Parhaimmat ovat varmasti Blake Comeaulla. Meidän joukkueen mittapuulla Blake on 32-vuotiaana (Avalanchen keski-ikä on 25 vuotta) hieman vanhempi herrasmies, mutta hänellä on tilannehuumori loistavasti kohdillaan. Huonoimmat on ehdottomasti venäläisellä Nikita Zadorovilla. Hän yrittää olla kovinkin hauska, mutta turhan usein se myös jää yrityksen tasolle. Tai no, kai siltäkin joskus hyviä tulee. Toisaalta kun miettii, niin eipä juurikaan.

Tota… Ikäviä uutisia, mutta nyt City teki jo 0-3. Puoli tuntia pelattu.

– EI!!! Nyt sit jo Wenger Out viimeistään. Ei tässä oo enää mitään järkeä. Se on se valmentaja, mikä sieltä pitää lähteä, tai ei mistään tuu mitään. On se nyt kumma, jos ei mitään ala tapahtumaan.

5. Mikä on suurin yksittäinen syy siihen, että olette parantaneet peliänne viime kaudesta?

– Meillä on tänä vuonna varmasti yksi koko liigan nuorimmista, ellei jopa nuorin, joukkue ja näyttämisen halu on ollut syksystä alkaen valtavan kova. Olemme saaneet pelata myös melko paineettomasti, niin se on kyllä tuonut meidän peliin ihan uuden ulottuvuuden. Pelaaminen on taas kivaa – ja se on todella tärkeää. Mutta, jos yksi asia pitää sanoa, niin heittäisin ”nuoruuden innon ja rohkeuden”.

6. Näetkö Nousiaisten Nesteen lounaspöydän tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä fyysiselle kehityksellesi?

– No kyllä! Siellä on nuorempana syöty usein juuri sitä aiemmin mainittua kotiruokaa. Jostain syystä ketään joukkuekaveria en koskaan saanut mukaan, mutta perheenjäsenien kanssa kävimme ahkerasti. Todella harmi, että paikka suljettiin viime kesänä, sillä sieltä on hienoja muistoja – ja lehtipihvi oli ihan omaa luokkaansa.

7. Ranne vai lämäri?

– Ranne. NHL:ssä nuo puolustajat tuppaavat olemaan kovin hyviä, niin siinä ei usein jää aikaa viritellä lämäriä. Nopea ranne toimii paremmin ainakin omalla kohdalla.

8. Nähdäänkö Mikko Rantanen Nousiasten Ryhdin salibandyjoukkueen paidassa, kun sopimus Coloradon kanssa loppuu?

– Jos ensin teen pitkän uran NHL:ssä, ja seura on vielä pystyssä kun se ura loppuu, niin aivan varmasti! Kävinhän minä viime kesänäkin muutamat kerrat heidän treeneissään antamassa näyttöjä.

9. Missä vaiheessa tajusit, että ”hei, tästä jääkiekostahan tulee ammatti!” ja aloit tekemään töitä sen eteen?

– Luulisin, että se tapahtui kaudella 2013-2014. Sitä edellisenä kautena olin päässyt jo haistelemaan liigaympyröitä ja 2013-2014 sain sitten enemmänkin vastuuta TPS-paidassa. Siinä kohtaa alkoi tuntumaan siltä, että tästähän voi oikeasti tullakin jotain. Tottakai se on pikkupojasta asti haaveena ollut, että saisi pelata lätkää työkseen.

10. Oma suosikkisi näistä videopeleistä: FIFA / NHL / COD (Call of Duty)? Ootko kova niissä? Pelaatko muiden suomalaisten NHL-pelaajien kanssa? Kuka on paras?

– Kyllä täytyy sanoa, että oma suosikki on FIFA. Kauden aikana tulee onlinessa palattua CODiakin tosi paljon joukkuekaverien kanssa, mutta FIFAa vedetään sitten kesällä turkulaisten kaverien kanssa. Se on oma lemppari.

– Myös Laineen Paten kanssa tulee kauden aikana hakattua CODia, minkä lisäksi pelaamme myös Fortnitea. Puljukin on nyt innostunut siitä. Täytyy myöntää, että Pate on näissä sotapeleissä todella hyvä – se on jopa ihan kurko, niin kannattaa olla sen joukkuekaveri. Mutta FIFAssa väittäisin, että minä olen paras.

Kiitos, Mikko Rantanen – tsemppiä kauteen, ja toivottavasti menette pitkälle tänä keväänä!

– Mitä mittä, tää oli iha hauskaa! Kiitos ja terveisii kaikil tutuil!

PS. Arsenal hävisi ottelun lopulta 0-3. Saapa nähdä, miten tykkimiesten taaperrus vaikuttaa TPS-kasvatin yöuniin, ja sitä kautta pelisuorituksiin…

Rantasen otteita NHL-kaukaloissa pääset seuraamaan suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla sekä Viaplayn välittämänä!

Mikko Rantanen mikitettynä Avalanchen treeneissä Tukholmassa:

Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ (YouTube).

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut